Pasipiktino medikių elgesiu

Į re­dak­ci­ją at­ėju­si stu­den­tė In­drė bu­vo su­krės­ta me­di­kių dar­bu Uk­mer­gės li­go­ni­nės Pri­ėmi­mo ir sku­bios pa­gal­bos sky­riu­je. Jau­nai mer­gi­nai pir­ma­die­nį te­ko bū­ti įvy­kio liu­di­nin­ke. 4 marš­ru­to au­to­bu­se, apie 8 va­lan­dą ry­to va­žia­vu­sia­me link au­to­bu­sų sto­ties...

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

...gar­baus am­žiaus vy­riš­kiui pa­si­da­rė blo­ga. Jį ly­dė­ju­si mo­te­ris vis klau­si­nė­jo, kaip jis jau­čia­si, o se­ne­lis ty­lė­jo ir aki­vaiz­džiai jau­tė­si la­bai pra­stai.

Tuo­met jo pa­ly­do­vė puo­lė skam­bin­ti į „grei­tą­ją“. Ka­dan­gi nie­kas ne­at­si­lie­pė, pa­pra­šė au­to­bu­so vai­ruo­to­jo, kad už­vež­tų į pri­ėmi­mo sky­rių. Su­pras­da­mas, kad ke­lei­vis ga­li mir­ti, vai­ruo­to­jas už­su­ko ir su­sto­jo ša­lia pri­ėmi­mo sky­riaus. Ta­čiau prie pat du­rų pri­va­žiuo­ti dėl di­de­lių trans­por­to ga­ba­ri­tų ne­ga­lė­jo.

Ta­da ir nu­ti­ko tai, kas su­krė­tė tą ry­tą į eg­za­mi­ną Vil­niu­je sku­bė­ju­sią In­drę. Pa­sak jos, pri­ėmi­mo sky­riaus dar­buo­to­jos pa­pra­šė marš­ru­ti­nio au­to­bu­so vai­ruo­to­jo pri­va­žiuo­ti prie pat įstai­gos du­rų. Šis at­sa­kė ne­ga­lin­tis.

Se­no­lį ly­dė­ju­si mo­te­ris puo­lė šauk­ti, kad sku­bė­tų, gel­bė­tų žmo­gų. Iš vie­nos me­di­kės lū­pų ta­da pa­si­gir­do re­pli­ka, esą jei šauks ant jų, pra­neš apie tai po­li­ci­jai. Vis dėl­to ga­liau­siai me­di­kės pa­ė­mė ra­te­lius ir lė­tu žings­niu pa­trau­kė link li­go­nio.

Vi­sa tai ste­bė­ju­si In­drė ne­ma­tė is­to­ri­jos pa­bai­gos, ne­ži­no, kuo vis­kas bai­gė­si pa­ke­lei­viui. Pa­sa­ko­jo sku­bė­ju­si, tad pės­čio­mis nu­ė­ju­si į au­to­bu­sų sto­tį. Vi­są ke­lią ver­kė. Sa­kė sun­ku net pa­ti­kė­ti, kad me­di­kai ga­li bū­ti to­kie abe­jin­gi. O juk to se­no­lio vie­to­je ga­lė­jo bū­ti jai ar­ti­mas žmo­gus...

Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo pa­va­duo­to­ja Rū­ta Srio­gie­nė šį at­ve­jį iš­si­aiš­ki­no. Bir­že­lio 9 d. ke­lei­viui pa­si­ju­tus blo­gai, au­to­bu­sas už­su­ko prie li­go­ni­nės Pri­ėmi­mo-sku­bio­sios pa­gal­bos sky­riaus. Sky­riaus vaiz­do ste­bė­ji­mo ka­me­ros už­fik­sa­vo, kad per 3–4 mi­nu­tes me­di­kės ve­ži­mė­liu at­ve­žė pa­cien­tą į ap­žiū­rų ka­bi­ne­tą. Po gy­dy­to­jų kon­sul­ta­ci­jos žmo­gui rim­tes­nės pa­gal­bos ne­pri­rei­kė – jis nu­kreip­tas am­bu­la­to­ri­niam gy­dy­mui.

Pa­sak pa­va­duo­to­jos, šis at­ve­jis bus ap­svars­ty­tas sky­riaus su­si­rin­ki­me.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų