Pensininkė butą dovanoja savivaldybei

Ukmergės rajono savivaldybei teks priimti neregėtą dovaną. Viena pensininkė, norėdama apsigyventi senelių namuose, savivaldybei dovanoja butą. Panašaus atvejo nieks neatmena. Paprastai valdiškos pastogės pageidaujantys senoliai nuosavo būsto jau nebeturi – būna padovanoję jį vaikams, anūkams ar giminaičiams.

 Gedimino Nemunaičio nuotr. Šiame name esantį butą pensininkė dovanoja Ukmergės savivaldybei.


Į Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrių ukmergiškė kreipėsi pernai sausį. Moteris pageidavo būti apgyvendinta Želvos parapijos katalikiškuose senelių namuose. Taip pat ukmergiškė pasiūlė savivaldybei padovanoti savo butą.

Vieno kambario 28,80 kv. m buto vidutinė rinkos vertė – 6230 Eur.

Nuo šių metų kovo 16 d. ukmergiškė jau gyvena senelių namuose. Tą pačią dieną Ukmergės rajono savivaldybės administracija gavo sutikimą, kuriuo savo butą, esantį S. Daukanto g. 67, moteris dovanoja savivaldybei ir išreiškia norą, kad Želvos parapijos katalikiški senelių namai ją išlaikytų iki mirties.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos priimtu sprendimu „asmeniui, dovanojusiam savo turtą Ukmergės rajono savivaldybei ar socialinės globos įstaigai, ilgalaikė socialinė globa suteikiama skubos tvarka ir mokėjimo už socialines paslaugas dydis per mėnesį yra 80 proc. asmens pajamų. Likusi ilgalaikės socialinės globos paslaugos mokėjimo dydžio dalis socialinės globos įstaigai kiekvieną mėnesį padengiama iš savivaldybės biudžeto lėšų“.

Už ukmergiškės globą Želvos parapijos katalikiškuose senelių namuose savivaldybė iš biudžeto skirs 282,42 Eur per mėnesį.

Rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Valdonė Ginaitienė prisimena vienintelį panašų atvejį, kai maždaug prieš dešimtmetį žmogus padovanojo savo butą savivaldybei. Tiesa, tai nebuvo tiesiog dovana – tuomet neįgaliam žmogui buvo suteiktas jam patogesnis būstas neįgaliųjų bendrabutyje.

„Paprastai kai žmogus apsisprendžia gyventi senelių namuose, jokio savo nuosavo būsto jis jau nebeturi – būna padovanojęs jį artimiesiems“, – pasakojo vedėja.

Pasak jos, šis atvejis išskirtinis. Butą savivaldybei dovanoja specialiųjų poreikių neturinti moteris. Tiesa, ji sunkiai vaikšto, neturi artimųjų ir nebenori likti viena. Už vienatvę nuosavame bute jai priimtinesni – senelių namai.

V. Ginaitienė pasakojo, kad šiuo metu situacija dėl apgyvendinimo senelių namuose yra palyginti nebloga. Anksčiau eilėje, kad į juos patektų, laukdavo apie 20 žmonių. Renovavus ir išplėtus senelių namus Želvoje šiuo metu beveik visų rajono gyventojų poreikiai patenkinti.  

Klausimas dėl buto priėmimo pagal esamą tvarką dar privalės būti svarstomas kitą savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų