Spausdinti šį puslapį

Pirkėjai pasigenda vėliavų kotų

Artėjant Vasario 16-ajai gyventojai susirūpinę neturintys ant ko kelti valstybės vėliavos. „Pačių vėliavų pridėta visur, bet nei kotų, nei pritvirtinimų nerasi, – sakė į redakciją paskambinusi skaitytoja. – Kaip per šventes jas tvirtinti – negi kabinsi ant balkono?“ Pasakojo, jog kaimynei vėliavos koto pasiteiravus parduotuvėje, jį pasiūlyta išsipjauti.

 

„Tai kur dabar aštuoniasdešimtmetė bobulytė tą kotą išsipjaus? O neiškėlus vėliavos, baudą policija dės tai mums – ne prekybininkams. Būtų labai patogu, jei kotais prekiautų ūkinių prekių parduotuvėje prie turgaus. „Maximoje“ irgi – vėliavų yra, o kur kotai?“ – kalbėjo moteris.

Rajono vartotojų kooperatyvo direktorės Angelės Andrikonienės teigimu, vėliavų kotų visada galima įsigyti „Pivonijos“ prekybos centre (Vilniaus g. 90A-1). „Koto kaina – apie 50 litų, todėl niekas jų neperka. Nenupirko nė vieno, nors ir buvo toks poreikis“, – pasakojo ji.

Sako, jog kotų prireikus kaimo gyventojams, jų būtų galima įsigyti kooperatyvo parduotuvėse kaimuose: „Mūsų ūkinių prekių parduotuvės pardavėja dabar atostogauja, bet iš ten paimsim ir nuvešim. Žmonės gali mums paskambinti ir informuoti, jei reikia.“ Skambinti galima kooperatyvo telefonu 53235.

Pasak A. Andrikonienės, į kaimo parduotuves gali atvežti ne tik kotų, bet ir vėliavų. Ir vėliavos, ir koto kaina – apie 15 eurų.

Tuo metu „Maximos“ prekybos tinkle pirkėjai kotų nerastų. „Deja, jais neprekiaujame, – sako UAB MAXIMA LT komunikacijos vadovė Renata Saulytė. – O medžiaginių valstybinių tradicinio dydžio trispalvių kaina pas mus – 20,27 EUR.“

Trispalvės kėlimo tvarką, jos priežiūrą reglamentuoja Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas. Prie gyvenamųjų namų ji keliama vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Atsakomybė už vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse. Toks pažeidimas gyvenamųjų namų savininkams, taip pat įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų vadovams užtraukia įspėjimą arba baudą – nuo dešimties iki trisdešimties litų. Valstybės ir savivaldybių institucijoms bei įstaigoms – nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų.

R. Saulytė taip pat informavo, jog didžiausias vėliavų prekybos pagyvėjimas jų prekybos tinkle jaučiasi prieš Vasario 16-ąją  ir Kovo 11-ąją. Pernai prieš Vasario 16-ąją lietuviai nupirko beveik 1700. Kovo 11-ajai buvo parduota 1500 įvairiausių vėliavų.

Populiariausios, pasirodo, yra popierinės trispalvės ant medinio pagaliuko – per metus parduodama beveik 5000 tokių vėliavėlių. Prieš sporto renginius ir šventes išauga prekyba ant automobilių tvirtinamomis vėliavėlėmis.

Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)