Spausdinti šį puslapį

Planuoja šunų vedžiojimo aikštelę

Praėjusią savaitę „Ukmergės žiniose“ išspausdinome informaciją apie tai, kad rengiamasi įrengti šunų vedžiojimo aikštelę ir žmonės raginami registruoti keturkojus. Aikštele galės džiaugtis to mikrorajono gyventojai, kur bus daugiausia registruotų gyvūnų.

 

 

Į redakciją paskambinusi Dukstynos mikrorajono gyventoja Albina suabejojo tokios aikštelės reikalingumu. Anot jos, šis rajono valdžios „išmislas“ – tik bereikalingas lėšų švaistymas.

„Galėjo prieš nuspręsdami pasidomėti ir kitų miestų patirtimi. Kad ir Vilniuje teko matyti šunų vedžiojimo aikštelių, kurios taip ir netapo populiarios. Stovi įrengimai aplūžę ir tiek“, – savo nuomonę išsakė moteris.

Pasakojo ir pati turinti šunį, ir nemažai kaimynų su keturkojais išeina pasivaikščioti. Ne visi gyvūnai draugiški vieni kitų atžvilgiu.

„Tai kas gi bus toje aikštelėje? Nuolatinės šunų pjautynės? Gal tuomet reikėtų kur nors toliau nuo mikrorajono įrengti?“ – svarstė Albina.

Skaitytoja įsitikinusi, jog pastaruoju metu šunų savininkai dažniausiai savo augintinius vedžioja nešini maišeliais, taigi nėra būtinybės ir aikštelės įrenginėti. Anot jos, geriau daugiau pinigų skirti beglobių gyvūnų priežiūrai arba vaikų žaidimų aikšteles mikrorajonuose sutvarkyti, atnaujinti.

Įrengti šunų vedžiojimo aikštelę mieste nusprendė rajono taryba – 10 tūkstančių litų jos įrengimui yra numatyta šių metų savivaldybės biudžete.

Tačiau svarstant šį klausimą vieningos nuomonės rajono tarybos posėdžio metu nebuvo ir tarp politikų. Kai kurie nariai taip pat įsitikinę, kad naudingiau būtų įrengti vaikų žaidimų aikštelę. Tačiau balsuojant „laimėjo“ šunų vedžiojimo aikštelė.

Ukmergės miesto seniūnijos seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad aikštelę ketinama įrengti tame mikrorajone, kurio gyventojai užregistravę daugiausiai šunų.

Šiuo metu seniūnijos sąrašuose yra registruoti 97 gyvūnai – 12 kačių ir 85 šunys. Gyvūnų registracija nemokama nuosavų namų gyventojams. Daugiabučiuose laikomų šunų šeimininkams ji kainuoja 25 litus.

„Ar yra naudinga tokia investicija, parodys laikas. Gal vieniems šunų vedžiojimo aikštelė atrodo nereikalinga, kitiems visai naudinga“, – svarsto seniūnė.

Kokio dydžio turėtų būti aikštelė, anot Z. Pečiulienės, jokie dokumentai nereglamentuoja. „Už 10 tūkstančių litų nelabai ką toje aikštelėje beprigalvosi. Svarbiausi elementai – tvora aptverta pievelė, gal dar kokį suolelį, šunų dresavimo įrenginį, lipynes“, – pasakoja ji.

Įrengti šunų vedžiojimo aikštelę ketinama rugsėjo mėnesį.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)