Spausdinti šį puslapį

Po renovacijos – daugiau patogumų

Ja­siu­liš­kių so­cia­li­nės glo­bos na­muo­se už­baig­ti vie­no iš kor­pu­sų re­no­va­ci­jos dar­bai. Pa­baig­tu­vių iš­kil­mė­se da­ly­va­vo  Sei­mo pir­mi­nin­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė, so­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nist­rė Al­gi­man­ta Pa­be­dins­kie­nė. Po pus­me­tį tru­ku­sių dar­bų dau­giau įstai­gos gy­ven­to­jų ga­li nau­do­tis pa­to­gu­mais. 

 

Ar­vy­do Pė­ši­nos nuotr. Per­ker­pa­ma re­no­va­ci­jos pa­baig­tu­vių juos­te­lė.


 

„Ša­lia kam­ba­rių įreng­ti at­ski­ri du­šai, kriauk­lės, tu­a­le­tai – ben­drų ne­bė­ra. Pa­ge­rin­tos 75 žmo­nių gy­ve­ni­mo są­ly­gos“, – sa­ko so­cia­li­nės glo­bos na­mams va­do­vau­jan­tis Vi­lius Pet­raus­kas.

At­nau­jin­ti ko­ri­do­riai, dar­buo­to­jų ka­bi­ne­tai. Pa­keis­tos grin­dų dan­gos, švies­tu­vai, su­tvar­ky­ta elek­tros ins­ta­lia­ci­ja, vė­di­ni­mas, va­ly­mo įren­gi­niai. Ki­to­kia ir laip­ti­nė. Iš vi­so su­re­mon­tuo­ta apie 1500 kvad­ra­ti­nių met­rų ben­dro plo­to.

Dar­bus at­li­ko ben­dro­vė „Bal­tuk­mės sta­ty­ba“, jie at­si­ė­jo apie 850 tūkst. li­tų. Dau­giau­sia tai – Vals­ty­bės in­ves­ti­ci­jų pro­gra­mos lė­šos, da­lis – sa­vų.

Di­rek­to­rius džiau­gia­si ir tuo, kad re­no­va­ci­ja pa­dė­jo iš­gui­ti bė­dą – rū­ky­mą kam­ba­riuo­se. „Ta­čiau bū­na – laip­ti­nė­je už­si­rū­ko, nes lau­ke šal­ta... Ba­ram, bet ne­la­bai klau­so, juk ne­nu­bau­si. To­dėl pla­nuo­jam lau­ke įreng­ti rū­ky­mo pa­vė­si­nę, kad bū­tų užuo­vė­ja, suo­liu­kai“, – pro­ble­mą ti­ki­si iš­spręs­ti pa­šne­ko­vas.

Ja­siu­liš­kių so­cia­li­nės glo­bos na­muo­se šiuo me­tu įsi­kū­ręs 291 gy­ven­to­jas, jau­niau­siam jų – 23-eji, vy­riau­siam – 92 me­tai. Na­mais ši įstai­ga ta­pu­si ne vien as­me­nims iš Uk­mer­gės, bet ir ki­tų ra­jo­nų – su­tar­tys, anot V. Pet­raus­ko, pa­si­ra­šy­tos su de­šimt sa­vi­val­dy­bių. Jos ap­mo­kan­čios da­lį glo­bos, tei­kia­mos jų gy­ven­to­jams.

Tuo me­tu 80 pro­cen­tų glo­bos kai­nos as­muo su­mo­ka pats – iš gau­na­mos pen­si­jos ar jam skir­tos šal­pos pen­si­jos. Glo­bos kai­na vie­nam as­me­niui per mė­ne­sį apie 530–590 eu­rų (1800–2000 li­tų), ji pri­klau­so nuo glo­bo­ti­nio ne­ga­lios sun­ku­mo. 

Pra­ėju­sią sa­vai­tę sim­bo­li­nę  re­no­va­ci­jos pa­baig­tu­vių juos­te­lę Ja­siu­liš­kių so­cia­li­nės glo­bos na­muo­se per­kir­po  Sei­mo pir­mi­nin­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė, so­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nist­rė Al­gi­man­ta Pa­be­dins­kie­nė ir so­cia­li­nės glo­bos na­mų va­do­vas V. Pet­raus­kas.

A. Pa­be­dins­kie­nė Uk­mer­gė­je taip pat da­ly­va­vo su­si­ti­ki­me su so­cia­li­niais dar­buo­to­jais, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos spe­cia­lis­tais, Dar­bo bir­žos bei ne­vy­riau­sy­bi­nių or­ga­ni­za­ci­jų at­sto­vais. Kal­bė­ta ne­įga­lių­jų veik­los or­ga­ni­za­ci­jų ir so­cia­li­nės in­teg­ra­ci­jos klau­si­mais, ap­tar­tas ins­ti­tu­ci­nės glo­bos per­tvar­kos pro­ce­sas.

Lan­ky­da­ma­si Ja­siu­liš­kių so­ciali­nės glo­bos na­muo­se, mi­nist­rė pa­si­džiau­gė gy­ven­to­jų už­im­tu­mu, so­cia­li­nių jų įgū­džių ge­ri­ni­mu, su­si­pa­ži­no su dar­buo­to­jais.

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)