Spausdinti šį puslapį

Po škvalo – rūpestis dėl kapo

Visą praeitą savaitę ukmergiškiai darbavosi Vaižganto kapinėse – likvidavo praūžusio škvalo padarinius. Atėjus aplankyti artimųjų kapelių nežinojai, ką rasi, – ar apdaužytas plyteles, ar išverstą medžio kelmą, ar šakų krūvą.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Z. Brivinskienė po škvalo rado sujauktą kapą.


 

 

Prie savųjų kapelio atėjusi Zita Brivinskienė rado pribertų pjuvenų, apgadintas plyteles, žodžiu – didžiulę netvarką. Moteris už galvos griebėsi, kiek laiko truks viską sutvarkyti. 

Be to, skaudu: seniūnijos atsiųstos darbininkės vienur tvarko, šluoja, kitur vėtros pasekmes palieka kuopti kapelių šeimininkams.

Moteris svarstė, ar neverta šiose kapinės praretinti medžių, nes jie gali prišaukti ir didesnę nelaimę.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, kad po praūžusio škvalo Vaižganto kapines tvarkyti buvo pasiųsti už pašalpas atidirbantys žmonės. Tačiau jie tvarkė tik bendras teritorijas, o ne kapelius.

Pasak seniūnės, ten, kur būta pjuvenų, greičiausiai buvo nuvirtusi šaka.

Seniūnė priminė, kad škvalas su šaknimis kapinėse išrovė du didelius medžius ir nulaužė dvi dideles šakas. Nulaužtuosius medžius būtina nupjauti. Tačiau tai labai brangi paslauga: vieno medžio nupjovimą aukštalipiai yra įvertinę daugiau nei 1000 litų.

Z. Pečiulienė tikisi, kad rudenį vykdant bendrą projektą su rajono savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriumi, miesto teritorijoje, taip pat ir Vaižganto kapinėse bus nupjauta dalis pavojų keliančių medžių.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)