Premjero patarėjas gyrė ligoninės maistą

Praėjusią savaitę Ukmergės ligoninėje lankėsi LR Ministro Pirmininko patarėjas sveikatai Antanas Vinkus bei Seimo nariai Arūnas Dudėnas ir Kazys Grybauskas. Jie turėjo progą susipažinti su įstaigos problemomis ir net paragauti ligoniams tiekiamo maisto.

 

 

Viešnagės dalyviai ir šeimininkai šalia atsinaujinusio greitosios pagalbos skyriaus.


 

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Rūta Sriogienė pasakojo, kad svečias iš ministerijos ir Seimo nariai mūsų ligoninėje praleido visą pusdienį. Lankėsi visuose skyriuose, bendravo su gydytojais ir ligoniais, apžiūrėjo turimą įrangą, operacinę, buvo informuoti apie įstaigoje vykdomus projektus.

Ligoninės salėje vyko susitikimas su medikais. Čia jie išsakė rūpimus klausimus. Daugiausiai skundėsi dėl mažų algų ir tuo, kad valstybės mastu skiriamas pernelyg mažas dėmesys antro lygio gydymo įstaigoms.

Ministro Pirmininko patarėjas sveikatai A. Vinkus pasidžiaugė, kad mūsų ligoninė graži, švari, o jo pakalbinti pacientai labai šiltai atsiliepia apie juos gydančius medikus ir aptarnaujantį personalą.

Ypač gerą įspūdį premjero patarėjui paliko Neurologijos, Akušerijos ir Kardiologijos skyriai.

Svečiai buvo pavaišinti sriuba, kurią tądien pietų valgė ir ligoninėje besigydantys pacientai.

Po vizito ligoninėje buvo aplankytas ir Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras, neseniai renovuotas greitosios medicininės pagalbos skyrius.

Svečiai pažadėjo atkreipti dėmesį į išsakytas problemas.

Pasak Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojos R. Sriogienės, tokie vizitai, kuomet bandoma iš esmės įsigilinti į situaciją, – itin reti.

Tikimasi, kad ši viešnagė valdžios atstovams puikiai iliustruos visų panašių šalies ligoninių problemas. Pastaruoju metu itin dažnai kalbama apie būtinybę kuo greičiau jas spręsti ir padėti vaduotis iš įstaigas slegiančių skolų, kurios susidaro dėl ydingos Ligonių kasų apmokėjimo tvarkos.

Ligonių kasos neapmoka viršsutartinių paslaugų, neapmokama kiekviena antro lygio specialisto konsultacija, o už kiekvieną vieno lito vertės paslaugą mokamas ne litas, o tik 93 centai.

Pasak R. Sriogienės, labai lėtai tirpsta ir mūsų ligoninę slegiančios skolos. Nors teko sumažinti darbuotojų skaičių, papildomų lėšų prireikė išeitinėms kompensacijoms. Be to, brangiau kainuoja ir šildymo paslaugos.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų