Spausdinti šį puslapį

Prieš šventes – kalnai šiukšlių

Re­dak­ci­ją pa­sie­kė Pi­vo­ni­jos se­niū­ni­jos gy­ven­to­jų skun­das dėl per­pil­dy­tų ir ne­iš­ve­ža­mų at­lie­kų kon­tei­ne­rių. Tuo su­si­rū­pi­nę šios se­niū­ni­jos Mie­lio­nių, Bi­liū­nų, ki­tų kai­mų gy­ven­to­jai.

 

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Kon­tei­ne­riai ne tik ne­tuš­ti­na­mi: gy­ven­to­jai pa­si­gen­dą lip­du­kų su in­for­ma­ci­ja apie da­bar­ti­nį at­lie­kų ope­ra­to­rių – įmo­nę „Eko­no­vus“...  


 

 

Anot jų, pa­ke­les „puo­šian­tys“ pri­grūs­ti kon­tei­ne­riai to­kie sto­vi jau mė­ne­sį, o ap­lin­kui pil­na iš­mė­ty­tų šiukš­lių mai­šų ir įvai­riau­sio šlamš­to. 

„At­ei­na šven­tės, no­ri­si na­mus iš­si­kuop­ti, o kaip su­si­tvar­ky­ti, jei tų šiukš­lių nė­ra kur dė­ti? Mo­kė­ti už at­lie­kų iš­ve­ži­mą juk lie­pia... Už ši­taip su­tei­kia­mą pa­slau­gą žmo­nės tik­rai ne­be­mo­kės“, – pik­ti­no­si mū­sų laik­raš­čio skai­ty­to­jai, svars­ty­da­mi, jog ir pa­čių kon­tei­ne­rių ga­lė­tų pa­sta­ty­ti dau­giau.

Ko­dėl kon­tei­ne­riai mi­nė­to­se vie­to­vė­se li­ko ne­iš­tuš­tin­ti, ste­bė­jo­si ir pats UAB „Eko­no­vus“ Uk­mer­gės pa­da­li­nio at­sto­vas Vai­do­tas Lin­ke­vi­čius. Anot jo, at­lie­kos ren­ka­mos kiek­vie­no mė­ne­sio pir­mą ir tre­čią sa­vai­tę, tai­gi tu­rė­jo bū­ti iš­vež­tos li­gi gruo­džio 6 die­nos. Taip pat, pa­šne­ko­vo tei­gi­mu, iš vi­sos Pi­vo­ni­jos se­niū­ni­jos tu­rė­jo bū­ti iš­ve­ža­mos kaip tik šią sa­vai­tę – tre­čia­die­nį.  

„Šiukš­les ren­kam pa­gal nu­sta­ty­tą gra­fi­ką – toks jis bu­vo nuo se­no ir nie­kas šios tvar­kos ne­kei­tė. Gal­būt dėl ko­kių ne­sklan­du­mų gra­fi­kas iš­si­mė­tė... Ta­čiau nie­kas tik­rai ne­tu­rė­tų keis­tis“, – ti­ki­no jis, pri­dur­da­mas, jog kon­tei­ne­riai bus tuš­ti­na­mi ir sau­sio 1-ąją.  

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)