Rajone – dar daugiau gimnazijų

Ma­žes­nis moks­lei­vių skai­čius le­mia po­ky­čius, per­tvar­kant sa­vi­val­dy­bės mo­kyk­lų tin­klą. Jis prieš rug­sė­jį – kiek ki­toks. Sėk­min­gai ak­re­di­ta­ci­jos eg­za­mi­ną iš­lai­kius Tau­jė­nų mo­kyk­lai, vi­lia­ma­si, kad jos pa­vyz­džiu pa­seks ir ki­tos ra­jo­no įstai­gos.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Ra­jo­no ben­dro­jo ug­dy­mo mo­kyk­lo­se šiais moks­lo me­tais lau­kia­ma dau­giau nei 4000 mo­ki­nių. Dau­giau kaip 320 iš jų – pir­mak­la­siai. Pa­sak sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tės Ire­nos Lu­ko­še­vi­čie­nės, mo­kyk­lo­se šie­met for­muo­ja­mų kla­sių kom­plek­tų – vie­nuo­li­ka ma­žiau nei per­nai. Tai – apie 220 mo­ki­nių.

Pa­si­tin­kant Rug­sė­jo 1-ąją, ra­jo­no gim­na­zi­jų są­ra­šą pa­pil­dė tau­jė­niš­kiai. Tau­jė­nų vi­du­ri­nė mo­kyk­la, ak­re­di­ta­vus vi­du­ri­nio ug­dy­mo pro­gra­mas, ta­po gim­na­zi­ja, ati­tin­kan­čia spe­cia­lius kri­te­ri­jus. Anot spe­cia­lis­tės, šis ak­re­di­ta­ci­jos ko­mi­si­jos įver­ti­ni­mas – švie­ti­mo ben­druo­me­nei reikš­min­gas ir džiu­gus. Ko­mi­si­ja ver­ti­no ug­dy­mo pa­sie­ki­mus, eg­za­mi­nų, sto­ji­mo stu­di­juo­ti re­zul­ta­tus.

Tau­jė­nų mo­kyk­la nuo šiol – va­di­na­mo­ji „il­go­ji“ gim­na­zi­ja su 1–12 kla­sė­mis, ku­rių 9–12 – gim­na­zi­nės. Įstai­ga kaip gim­na­zi­ja už­re­gist­ruo­ta ir nuo­sta­tai pa­tvir­tin­ti lie­pos 17 die­ną. Šiais moks­lo me­tais čia mo­ky­sis 166 mo­ki­niai.

„Per­nai gim­na­zi­ja ta­po Sie­si­kai, ti­ki­mės, kad ak­re­di­tuo­sis ir Žel­vos mo­kyk­la. Pa­raiš­ka ak­re­di­ta­ci­jai jau pa­teik­ta“, – sa­kė I. Lu­ko­še­vi­čie­nė.

Ki­ti ben­dro­jo ug­dy­mo įstai­gų tin­klo po­ky­čiai – Pa­ši­lės pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je. Ji nuo rug­sė­jo 1-osios tam­pa Pa­ši­lės pro­gim­na­zi­ja, ku­rio­je da­bar bus 1–8 kla­sės.

Li­ku­sios ra­jo­no ben­dro­jo ug­dy­mo įstai­gos, anot pa­šne­ko­vės, dirbs įpras­tai: „Šie­met ne­už­da­rėm nė vie­nos mo­kyk­los. Tik nuo lie­pos 1 die­nos ne­li­ko Ja­ku­tiš­kių pra­di­nio ug­dy­mo sky­riaus, pri­klau­siu­sio Del­tu­vos pa­grin­di­nei mo­kyk­lai.“  

Ji sa­ko, kad dėl kai ku­riems mo­ky­to­jams tek­sian­čio ma­žes­nio krū­vio jie per daug ne­nu­ken­tės. Mat pe­da­go­gai dir­ba per ke­lias mo­kyk­las.

I. Lu­ko­še­vi­čie­nė taip pat pa­sa­ko­jo, jog sklan­džiai vy­ko mo­ki­nių pri­ėmi­mas į mies­to gim­na­zi­jas. Abie­jo­se šiais moks­lo me­tais su­for­muo­ta po še­šio­li­ka 9–12 kla­sių kom­plek­tų. Tuo me­tu per­nai An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je jų bu­vo 17 – dau­giau kaip 500 mo­ki­nių. „Šie­met vis­kas gra­žiai už­si­pil­dė. Su pra­stes­niais re­zul­ta­tais gal kas ir ne­pa­kliu­vo į gim­na­zi­ją, nes sto­jant į 9 kla­sę yra nu­sta­ty­tas vi­dur­kis. O į 11-ą – ne­bū­ti­nai to ba­lo žiū­ri­ma, tik rei­kia tu­rė­ti pa­grin­di­nio iš­si­la­vi­ni­mo pa­žy­mė­ji­mą“, – sa­kė ji.

Da­lis moks­lei­vių pa­si­rin­ko Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lą, ku­rio­je taip pat yra ir gim­na­zi­jos sky­rius.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų