Spausdinti šį puslapį

Rugsėjis prasidėjo spūstimi

Pra­si­dė­jus rug­sė­jui au­to­mo­bi­lių spūs­tys ta­po pro­ble­ma ne tik sos­ti­nė­je. Pir­ma­die­nį prieš aš­tun­tą ry­to il­giau­sia ma­ši­nų ei­lė nu­si­drie­kė ir Uk­mer­gės mies­to cen­tro link.

 

 

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nęs Eri­ku pri­sis­ta­tęs vy­ras tei­ra­vo­si, kaip į to­kią ei­lę žiū­ri ra­jo­no ke­lių po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai. Gal ke­ti­na at­ei­ty­je ry­tais re­gu­liuo­ti eis­mą pa­grin­di­nė­je san­kry­žo­je?

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Ke­lių po­li­ci­jos po­sky­rio vir­ši­nin­kas Ne­ri­jus Bu­tė­nas pa­aiš­ki­no, kad pir­mą­ją rug­sė­jo sa­vai­tę pa­rei­gū­nai vi­są dė­me­sį nu­krei­pė į san­kry­žas ties ra­jo­no mo­kyk­lo­mis, ku­rio­mis ke­liau­ja di­džiau­si mo­ki­nių srau­tai. Pa­rei­gū­nai šią sa­vai­tę ry­tais bu­dė­jo mi­nė­to­se san­kry­žo­se.

Pa­sak N. Bu­tė­no, ry­ti­nes au­to­mo­bi­lių, va­žiuo­jan­čių nuo Už­upio link mies­to cen­tro, ei­les per­nai pa­vy­ko su­ma­žin­ti. Dėl il­gų ei­lių pa­rei­gū­nai pa­grin­di­nė­je san­kry­žo­je ry­tais bu­vo pa­ban­dę pa­tys re­gu­liuo­ti eis­mą.

Ta­čiau, pa­si­ta­rus su švie­so­fo­rus pri­žiū­rin­čios įmo­nės spe­cia­lis­tais, nu­tar­ta nuo 7 iki 8 va­lan­dos dar­bo die­no­mis kiek pail­gin­ti ža­lio švie­so­fo­ro sig­na­lo cik­lą. Efek­tas bu­vo ge­ras, tad pa­ko­re­guo­tas švie­so­fo­ras vei­kia ir šiuo me­tu.  

Ne­pai­sant to, kad ne­pa­to­gu­mų vai­ruo­to­jams su­ma­žė­jo, pa­rei­gū­nai vis tiek ry­tais nuo­lat bu­dė­jo mies­to cen­tre. Šio­je vie­to­je bu­dė­ti ke­ti­na­ma ir at­ei­ty­je.

N. Bu­tė­nas pa­ste­bi, kad rug­sė­jo pir­mo­sio­mis die­no­mis eis­mas mies­te vi­sa­da la­bai smar­kiai su­in­ten­sy­vė­ja – dau­gu­ma tė­ve­lių sten­gia­si nu­vež­ti vai­kus į mo­kyk­las. Ta­čiau ti­ki­ma­si, kad po ke­lių sa­vai­čių vai­ruo­to­jų srau­tas kiek su­ma­žės.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)