Rytinė kava ir Sėklos mintys

Ukmergės policijos komisariato darbuotojai puoselėja tradiciją bent kartą per mėnesį penktadienio rytinei kavai pasikviesti į svečius žinomą žmogų. Rytinę kavą komisariato darbuotojai prieš kurį laiką gėrė su garsiausiu Lietuvos krepšinio sirgaliumi, verslininku Tomu Balaišiu-Sėkla.

 

Nerijaus Dambausko nuotr. Policijos komisariate viešėjo Tomas Balaišis-Sėkla.


 

Šį žmogų pakviesti pasiūlė Ukmergės rajono policijos komisariato vadovas Mindaugas Petrauskas, su Tomu Balaišiu-Sėkla kadais baigęs tą pačią mokyklą.

Vasario 16-osios išvakarėse viešėjęs svečias pasakojo apie savo pomėgius, sirgalių kultūrą, o tarp eilučių pulsavo nesuvaidintas patriotizmas.

„Sėkla mane dabar šaukia net žmona“, – atviravo svečias. Ši pavardė vilniečiui prilipo dar mokykloje, 9 klasėje. Iš pradžių erzino, bet po metų tapo kaip antrasis vardas. Meilė krepšiniui taipogi lydi nuo mokyklos. T. Balaišis pats mėgsta kartu su draugais pagainioti krepšinio kamuolį, o į čempionatus su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine ir sirgalių būriu keliauja nuo 2003-iųjų.

Vienos įsimintiniausių – rungtynės su Prancūzijos rinktine 2007 metų rugsėjį. Tuomet Ispanijos policininkui nepatiko Sėklos būgnas, įvyko ginčas, vėliau buvo iškviestas pastiprinimas ir Sėkla su prakirsta galva nuvežtas į areštinę. Ten taip pat išvežta jo žmona bei dar keletas Lietuvos komandos sirgalių. Svečias pasakojo apie Ispanijos areštinės ypatumus, sulaikytus kinus, ambasadoriaus vizitą, išlaisvinimą ir teismo baigtį...

Svečias pasakojo, kad Krepšinio sirgalių klubas vienija įvairiausių profesijų atstovus – nuo picų išvežiotojų iki solidžių verslininkų. Sirgaliams galioja nerašytos taisyklės ir garbės kodeksas. Per 12 metų buvo tik vienas atvejis, kuomet sirgalių pora susipliekė – tuomet jiems buvo pasakyta „sudie“. Sėkla paneigė nuostatą, kad alus – varžybų dalis, mat pats jau trejus metus visiškai nevartoja alkoholio.

T. Balaišis vadovauja įmonėms, kurių veikla susijusi su elektros ir darbo sauga. Kartais darbe tenka praleisti po keliolika valandų. Verslininkas teigė neišduodantis savo stiliaus: „Niekada nedėvėjau kostiumo, turbūt su juo jausčiausi blogai – visada stengiuosi būti savimi. Barzdą paskutinį kartą nusiskutau 1990 metais rugpjūčio 31 dieną. Prisimenu tik tiek, kad baisiai nekęsdavau skustis“, – kalbėjo krepšinio aistruolis.

Metalo muzika – dar vienas Sėklos hobis. Metalo jis klausosi nuo 14-os metų, šešerius metus organizavo įvairius metalo muzikos renginius. 1992–1999 metais, kai gyvavo grupė „Rockmergė“, kurios vienas iš lyderių buvo Psichas, T. Balaišis buvo ypač dažnas svečias Ukmergėje.

T. Balaišis – istorikas, studijas baigė Vilniaus universitete. Istorija išliko jo hobiu. Su žmona Audrone Butkevičiūte draugystė vienija jau 20 metų. Pora augina 4 metų sūnų ir laukia antros atžalos.

Asta KROGERTIENĖ

Policijos komisariato atstovė spaudai

3 straipsnio 2 nuotr.02-23


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų