Skelbiami egzaminų rezultatai

Pa­grin­di­nės bran­dos eg­za­mi­nų se­si­jos da­ly­viai tre­čia­die­nį su­ži­no­jo dar vie­nus re­zul­ta­tus. Pa­aiš­kė­jo, kaip se­kė­si lai­ky­ti vals­ty­bi­nius lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros bei ge­og­ra­fi­jos eg­za­mi­nus.

 

Vals­ty­bi­nį lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros eg­za­mi­ną šie­met ša­ly­je lai­kė dau­giau kaip 23 tūkst. kan­di­da­tų. Eg­za­mi­ną iš­lai­kė 90,15 proc. Šim­to ba­lų įver­ti­ni­mą ga­vo 1,62 proc. lai­kiu­sių­jų.

Ge­og­ra­fi­jos eg­za­mi­ną lai­kė 4159 kan­di­da­tai, iš­lai­kė 96,71 proc., po 100 ba­lų ga­vo trys as­me­nys.

Dar­bų įver­ti­ni­mo re­zul­ta­tus tre­čia­die­nį bu­vo ga­li­ma su­ži­no­ti in­ter­ne­te.

Pir­mie­ji vals­ty­bi­nių eg­za­mi­nų se­si­jos re­zul­ta­tai pa­aiš­kė­jo pra­ėju­sią sa­vai­tę. Mo­ki­niai su­ži­no­jo, kaip iš­lai­kė an­glų kal­bos eg­za­mi­ną.

Pa­sak Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus vyr. spe­cia­lis­to Arū­no Au­gus­ti­no, aukš­čiau­siai – šim­tu ba­lų – įver­tin­ti pen­kių mū­sų ra­jo­no abi­tu­rien­tų dar­bai. Po 100 ba­lų už an­glų eg­za­mi­ną ga­vo An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je be­si­mo­kan­tys Be­ne­dik­tas Bra­siū­nas, Vy­kin­tas Či­vas, Egi­di­ja La­sins­kai­tė, Ge­di­mi­nas Pet­ri­kas bei Sie­si­kų gim­na­zi­jos gim­na­zis­tas Ge­di­mi­nas Ša­tai­tis.  

Dėl an­glų kal­bos eg­za­mi­no įver­ti­ni­mo iš mū­sų ra­jo­no pa­teik­ta vie­na ape­lia­ci­ja. Ji Na­cio­na­li­nį eg­za­mi­nų cen­trą pa­sie­kė iš Tau­jė­nų vi­du­ri­nės mo­kyk­los. Re­zul­ta­tai, anot A. Au­gus­ti­no, tu­rė­tų pa­aiš­kė­ti maž­daug per po­rą sa­vai­čių: tai pri­klau­sys nuo vi­sų pa­teik­tų ape­lia­ci­jų kie­kio.

Kaip ir kas­met, dau­giau­sia kan­di­da­tų rin­ko­si lai­ky­ti ma­te­ma­ti­ką, is­to­ri­ją, an­glų ir lie­tu­vių kal­bos eg­za­mi­ną, ku­ris pri­va­lo­mas vi­siems. Mo­kyk­li­nį lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros eg­za­mi­ną šį penk­ta­die­nį lai­ko tie, ku­rie ne­iš­lai­kė jo vals­ty­bi­nio, mo­kyk­li­nio ar­ba jis bu­vo ati­dė­tas dėl li­gos ar ki­tų prie­žas­čių.

Kaip mū­siš­kiams se­kė­si lai­ky­ti lie­tu­vių kal­bą ir ge­og­ra­fi­ją bei kiek tu­ri­me šim­tu­ki­nin­kų, pa­aiš­kės, Švie­ti­mo ir spor­to sky­riui ga­vus re­zul­ta­tų pro­to­ko­lus.  

Bir­že­lio 20-ąją pra­si­dė­ju­si pa­kar­to­ti­nė bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ja vyks­ta iki lie­pos 5 die­nos. Pa­sak A. Au­gus­ti­no, li­ku­sių eg­za­mi­nų įver­ti­ni­mai pa­aiš­kės ki­tą sa­vai­tę. Re­zul­ta­tus pa­gal eg­za­mi­nų or­ga­ni­za­vi­mo ir vyk­dy­mo tvar­kos ap­ra­šą pla­nuo­ja­ma pa­skelb­ti iki lie­pos 12 die­nos.

Vi­si re­zul­ta­tai – pa­kar­to­ti­nės se­si­jos ir ape­lia­ci­jų – bus pa­skelb­ti iki lie­pos 19 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų