Skirtingais keliais suka beveik pusė sutuoktinių

Ukmergės rajone pernai buvo įregistruotos 257 santuokos. Deja, liūdna statistika byloja: pažadą „kol mirtis mus išskirs“ per gyvenimą sulaužo beveik pusė porų.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Tuokiasi ir nepilnamečiai, ir senjorai.


 

Ilgiausiai trukusi, tačiau galiausiai skyrybomis pasibaigusi ukmergiškių santuoka subyrėjo po beveik keturių dešimtmečių bendro gyvenimo.

Ukmergės rajono savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Jackūnienė pastebi, kad patraukliausias metas santuokoms – vasara. Birželį įregistruotos 39, liepą – 49, rugpjūtį – 47 santuokos, rugsėjį susituokė 27 poros.

Tuo metu žiemą, pavaduotojos teigimu, kasmet dažniausiai pageidaujama tuoktis naujų metų išvakarėse.

Tarp besituokiančiųjų – paties įvairiausio amžiaus žmonės. Jauniausias pernai savo vestuves atšokęs jaunikis buvo 18-metis, vyriausias – jau pensijos sulaukęs 70 metų senjoras. Jauniausia nuotaka – 16-metė, vyriausia – 68 metų ponia...

Ukmergiškės pernai tuokėsi su Jungtinės Karalystės, Italijos, Rusijos, Vokietijos piliečiais. Tarp jų išrinktųjų taip pat – Turkijos, Norvegijos, Irano, Ukrainos, Indijos, Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos gyventojai.

Tuo metu ukmergiškiai vyrai santuokas registravo su Rusijos, Latvijos, Norvegijos, Baltarusijos, Ukrainos, Ispanijos bei Tailando pilietėmis. Pasak R. Jackūnienės, santuoką įregistravo abu Azerbaidžano piliečiai, gyvenantys Ukmergės rajono savivaldybėje.

Iškilmingai santuokos ceremonijai ukmergiškiai renkasi ne vien bažnyčios aplinką. Vieni populiariausių – rajono dvarai, tarp kurių – Taujėnų dvaras. Neaplenkiamos čia ir kaimo turizmo sodybos – „Žirnaja“, „Ilgajis“ bei kitos.

Užsienyje gyvenantys mūsų kraštiečiai pernai registravo 14 santuokų. Jie tuokėsi Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Rusijoje, Turkijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Graikijoje, Norvegijoje. Ukmergiškių santuokų taip pat registruota Indijoje, Tailande.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, ne pirmą kartą pernai tuokėsi 62 moterys ir 60 vyrų. Susituokė vienintelis našlys ir 5 našlės.

Deja, santuokos nutraukimo įrašų Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje pernai taip pat netrūko. Jų – net 120. Dvi Ukmergės gyventojų ištuokos įregistruotos Vokietijoje ir Ukrainoje.

Skyriaus apskaitoje – ir ilgiausiai bei trumpiausiai trukusios santuokos. Ilgiausiai, 37-erius metus, gyvavusi santuoka truko nuo 1976-ųjų ligi 2013 metų. Tuo metu trumpiausios santuokos trukmė – vos pusantrų metų.

Liūdnas santuokų ir ištuokų santykis ne tik Ukmergėje, bet ir visoje mūsų šalyje. Pastaraisiais metais Lietuva įvardijama kaip skyrybų rekordininkė: mūsų šalies ištuokų rodikliai – vieni aukščiausių visoje Europoje.

UŽ inf.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų