Suvienijo pomėgis vandens sportui

Uk­mer­gės van­dens spor­to ša­kų aso­cia­ci­jos en­tu­zias­tai ben­dra­žy­gius pa­kvie­tė į Pa­bais­ke su­reng­tą re­ga­tą. Už­da­rę va­sa­ros se­zo­ną, bu­ria­vi­mo aist­ruo­liai jau lau­kia vė­jo ir le­do, kad ga­lė­tų mė­gau­tis žie­mos pra­mo­go­mis.

 

Re­ga­tos die­ną Žir­na­jų eže­ras pa­si­puo­šė ne tik uk­mer­giš­kių lai­ve­liais, bet ir bu­rė­mis, „at­ke­lia­vu­sio­mis“ iš Vil­niaus, Pa­ne­vė­žio, Jo­na­vos, Anykš­čių. „Da­ly­vius skai­čiuo­jam stie­bais, kaip mes va­di­nam, – ar­ba bu­rė­mis – jų iš vi­so bu­vo še­šio­li­ka“, – sa­kė mi­nė­tos aso­cia­ci­jos pre­zi­den­to pa­va­duoto­jas, bu­ria­vi­mo Uk­mer­gė­je pra­di­nin­kas Vir­gi­li­jus Apa­na­vi­čius.

Lai­ve­lių lenk­ty­nė­se var­žy­ta­si, val­dant lenk­ty­ni­nes ir tu­ris­ti­nes jach­tas bei bur­len­tes. Re­ga­to­je la­biau­siai se­kė­si Pa­ne­vė­žio ir Jo­na­vos at­sto­vams. Ap­do­va­no­tas ir tarp Lie­tu­vos bu­riuo­to­jų ži­no­mas pa­ne­vė­žie­tis Pet­ras Bart­ke­vi­čius – bū­da­mas 72-ejų, jis ne­pa­liau­ja ste­bin­ti iš­tver­me ir įgū­džiais.

Po ren­gi­nio pra­mo­gos tę­sė­si ša­lia Žir­na­jų eže­ro gy­ve­nan­čio Val­do Pet­ro­nio so­dy­bo­je. Čia vy­ko šau­dy­mo var­žy­bos, da­ly­viai pa­si­ti­ko at­plau­ku­sį Nep­tū­ną, klau­sė­si vep­riš­kio mu­zi­kan­to Ed­var­do Ra­tau­to, ska­na­vo žu­vie­nę.

Čia pat ant lau­žo gar­dų plo­vą ga­mi­no ir vai­šin­tis kvie­tė so­dy­bos šei­mi­nin­kas V. Pet­ro­nis.

Ši Žir­na­jų re­ga­ta – ant­ro­ji. Tra­di­ci­jos bus tę­sia­mos ir ki­tą va­sa­rą, o re­ga­to­je ti­ki­ma­si su­lauk­ti dar dau­giau bu­riuo­to­jų.

V. Apa­na­vi­čius pa­sa­ko­jo, jog apie de­šimt en­tu­zias­tų vie­ni­jan­ti Uk­mer­gės van­dens spor­to ša­kų aso­cia­ci­ja su­si­kū­ru­si prieš tre­je­tą me­tų. Šią idė­ją įgy­ven­di­no Uk­mer­gės bu­riuo­to­jai, aso­cia­ci­jos pre­zi­den­tas – Juo­za­pas Šu­ti­nys.

„Mū­sų veik­la – vis­kas, kas su­si­ję su bu­rė­mis. Ir ne tik va­sa­rą, bet ir žie­mą – tuo­met iš­ban­dom slid­ro­ges, led­ro­ges. Nors va­sa­rą, kad ir trum­pas šis lai­ko­tar­pis, plau­ki­mo ga­li­my­bės pla­čiau­sios – nuo re­ga­tų eže­ruo­se iki iš­ėji­mo į jū­rą. O ir ren­gi­nių, ku­riuo­se da­ly­vau­jam, tuo me­tu dau­giau – žie­mą men­kiau kur beiš­vyks­tam“, – sa­ko jis.

Džiau­gia­si ir šios va­sa­ros vieš­na­gė­mis tra­di­ci­nė­je Pa­lū­šės re­ga­to­je Ig­na­li­nos ra­jo­ne bei Ru­bi­kių re­ga­to­je Anykš­čiuo­se. Pas­ta­ro­jo­je uk­mer­giš­kiai iš­ko­vo­jo ant­rą­ją ko­man­di­nę vie­tą.

Pa­sak bu­riuo­to­jo, ne­si­bai­do vė­jo gau­dy­to­jai ir šal­to­jo me­tų lai­ko: „La­bai pa­lan­kus me­tas lau­kia tų, kas no­ri pa­kvai­lio­ti ant van­dens, nes ru­de­nį tik­rie­ji vė­jai pra­si­de­da. Jų ir le­do mums da­bar rei­kia: ant Kau­no ma­rių ir ki­tur ke­ti­nam va­žiuo­ti, ren­gi­niuo­se pa­bū­ti ir pa­tys su­da­ly­vau­ti.“

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

2014-09-12-1 straipsnio 2 nuotr 2014-09-12-1 straipsnio 3 nuotr 2014-09-12-1 straipsnio 4 nuotr 2014-09-12-1 straipsnio 5 nuotr 2014-09-12-1 straipsnio 6 nuotr 2014-09-12-1 straipsnio 7 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų