Dėl galimo nužudymo pareigūnų nuojauta nenuvylė

Vil­niaus ap­skri­ties VPK Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai iš­si­aiš­ki­no pa­slap­tin­gą se­nu­ko, ku­ris iš pra­džių  at­ro­dė mi­ręs sa­va mir­ti­mi, nu­žu­dy­mą.

 

Rug­sė­jo 17 die­ną į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą kreipėsi Uk­mer­gėje gy­ve­nu­sio M. F. (g. 1924 m.) ar­ti­mie­ji. Ke­le­tą die­nų jiems ne­pa­vy­ko su­si­siek­ti su se­nu­ku, bu­tas bu­vo už­ra­kin­tas. Ma­ny­da­mi, kad M. F. ga­lė­jo su­ne­ga­luo­ti, ar­ti­mie­ji krei­pė­si į po­li­ci­ją. Apie 20 val. prieš­gais­ri­nės gel­bė­ji­mo tar­ny­bos gel­bė­to­jai per bal­ko­ną pa­te­ko į bu­tą bei ra­do M. F. la­vo­ną. Kū­nas jau bu­vo pra­dė­jęs ir­ti. Iš­ori­nių smur­to žy­mių ant la­vo­no ne­si­ma­tė, bet ap­žiū­rint įvy­kio vie­tą pa­rei­gū­nams ki­lo įta­ri­mų dėl mir­ties ap­lin­ky­bių. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas mir­ties prie­žas­čiai nu­sta­ty­ti, ta­čiau žval­gai rin­ko ope­ra­ty­vi­nę in­for­ma­ci­ją. At­li­kus žval­gy­bi­nius veiks­mus, bu­vo nu­sta­ty­tas ga­li­mas įta­ria­ma­sis.

Rug­sė­jo 18 d. po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai su­lai­kė įta­ria­mą­jį A. Š. (g. 1980 m.), gy­ve­nan­tį Mi­kai­liš­kių kai­me.  Vy­riš­kis po­li­ci­jai ge­rai ži­no­mas, aš­tuo­nis kar­tus yra teis­tas už va­gys­tes ir plė­ši­mus. Pas­ta­rą­jį kar­tą jis bu­vo nu­teis­tas 6,5 me­tų lais­vės at­ėmi­mo. At­li­kęs baus­mę iš įka­li­ni­mo vie­tos su­grį­žo šių me­tų ko­vo mė­ne­sį.

Vy­riš­kis pri­si­pa­ži­no nu­žu­dęs se­nu­ką. Iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl mir­ties prie­žas­ties nu­sta­ty­mo bu­vo per­kva­li­fi­kuo­tas į nu­žu­dy­mą. Krei­ptasi į ra­jo­no apy­lin­kės teis­mą dėl A. Š. su­ėmi­mo.

A. Š. pa­reikš­tas įta­ri­mas dėl as­mens nu­žu­dy­mo.

LR Bau­džia­mo­jo ko­dek­so 129 str. 1 d. už to­kį nu­si­kal­ti­mą nu­ma­to­ma lais­vės at­ėmi­mo baus­mė nuo 7 iki 15 me­tų.

Šiais me­tais Uk­mer­gės ra­jo­ne tai yra tre­čias iki­teis­mi­nis ty­ri­mas, pra­dė­tas dėl nu­žu­dy­mo. Vi­si jau yra iš­aiš­kin­ti.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų