Spausdinti šį puslapį

Dėl galimo nužudymo pareigūnų nuojauta nenuvylė

Vil­niaus ap­skri­ties VPK Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai iš­si­aiš­ki­no pa­slap­tin­gą se­nu­ko, ku­ris iš pra­džių  at­ro­dė mi­ręs sa­va mir­ti­mi, nu­žu­dy­mą.

 

Rug­sė­jo 17 die­ną į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą kreipėsi Uk­mer­gėje gy­ve­nu­sio M. F. (g. 1924 m.) ar­ti­mie­ji. Ke­le­tą die­nų jiems ne­pa­vy­ko su­si­siek­ti su se­nu­ku, bu­tas bu­vo už­ra­kin­tas. Ma­ny­da­mi, kad M. F. ga­lė­jo su­ne­ga­luo­ti, ar­ti­mie­ji krei­pė­si į po­li­ci­ją. Apie 20 val. prieš­gais­ri­nės gel­bė­ji­mo tar­ny­bos gel­bė­to­jai per bal­ko­ną pa­te­ko į bu­tą bei ra­do M. F. la­vo­ną. Kū­nas jau bu­vo pra­dė­jęs ir­ti. Iš­ori­nių smur­to žy­mių ant la­vo­no ne­si­ma­tė, bet ap­žiū­rint įvy­kio vie­tą pa­rei­gū­nams ki­lo įta­ri­mų dėl mir­ties ap­lin­ky­bių. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas mir­ties prie­žas­čiai nu­sta­ty­ti, ta­čiau žval­gai rin­ko ope­ra­ty­vi­nę in­for­ma­ci­ją. At­li­kus žval­gy­bi­nius veiks­mus, bu­vo nu­sta­ty­tas ga­li­mas įta­ria­ma­sis.

Rug­sė­jo 18 d. po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai su­lai­kė įta­ria­mą­jį A. Š. (g. 1980 m.), gy­ve­nan­tį Mi­kai­liš­kių kai­me.  Vy­riš­kis po­li­ci­jai ge­rai ži­no­mas, aš­tuo­nis kar­tus yra teis­tas už va­gys­tes ir plė­ši­mus. Pas­ta­rą­jį kar­tą jis bu­vo nu­teis­tas 6,5 me­tų lais­vės at­ėmi­mo. At­li­kęs baus­mę iš įka­li­ni­mo vie­tos su­grį­žo šių me­tų ko­vo mė­ne­sį.

Vy­riš­kis pri­si­pa­ži­no nu­žu­dęs se­nu­ką. Iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl mir­ties prie­žas­ties nu­sta­ty­mo bu­vo per­kva­li­fi­kuo­tas į nu­žu­dy­mą. Krei­ptasi į ra­jo­no apy­lin­kės teis­mą dėl A. Š. su­ėmi­mo.

A. Š. pa­reikš­tas įta­ri­mas dėl as­mens nu­žu­dy­mo.

LR Bau­džia­mo­jo ko­dek­so 129 str. 1 d. už to­kį nu­si­kal­ti­mą nu­ma­to­ma lais­vės at­ėmi­mo baus­mė nuo 7 iki 15 me­tų.

Šiais me­tais Uk­mer­gės ra­jo­ne tai yra tre­čias iki­teis­mi­nis ty­ri­mas, pra­dė­tas dėl nu­žu­dy­mo. Vi­si jau yra iš­aiš­kin­ti.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)