Spausdinti šį puslapį

Garsaus šachmatininko šeimoje – tragedija

Antradienį teismas leido suimti  žinomą šachmatininką, tarptautinės klasės sporto meistrą ukmergiškį Vytautą Šlapiką. 40-metis vyras įtariamas namuose žiauriai nužudęs savo žmoną.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Kraupi nelaimė įvyko vėlyvą sausio 13-osios vakarą.

Apie 21 valandą 44 minutės Ukmergės rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad poros namuose smurtaujama. Apie šeimoje vykstantį konfliktą artimiesiems telefonu pranešė įtariamojo žmona.

Policijos komisariato atstovė spaudai Asta Krogertienė informavo, kad policijos ekipažas nedelsiant išvyko į nurodytą butą.

Bute girdėjosi triukšmas, tačiau durų niekas neatidarė. Vienas duris atidarė patys pareigūnai, o kitas buvo nuspręsta laužti. Viduje pareigūnai išvydo kraupų vaizdą – jauna moteris gulėjo paplūdusi kraujais, o vyriškis laikė rankose peilius. Šeimininkas pasipriešino policininkams, todėl jis buvo sutramdytas elektros šoko prietaisu.

Į įvykio vietą atvyko greitoji medicinos pagalba.

Policijos komisariato atstovės spaudai teigimu, 34 metų moteris dėl daugybinių durtinių žaizdų krūtinėje, šonuose, kojose bei kakle buvo nugabenta į ligoninę. Deja, medikai išgelbėti jai gyvybės nesuspėjo – tą patį vakarą nuo patirtų sužalojimų ligoninėje ukmergiškė mirė.

Įtariamasis vyras 40-metis V. Šlapikas tą patį vakarą buvo uždarytas į areštinę. Pareigūnams nepavyko patikrinti vyro girtumo, nes būdamas nestabilios būsenos jis nuolat blaškėsi.

Teismas leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams. Po to jis buvo išvežtas į ligoninę Lukiškių kalėjime Vilniuje.

Užupyje gyvenanti šeima augino du mažamečius vaikus. Kraupaus įvykio metu jie buvo kambaryje. Naktį po tragedijos mažieji buvo palikti močiutei.

V. Šlapikas pernai pavasarį buvo atleistas iš vienos draudimo bendrovės, kurioje daug metų dirbo konsultantu. Tačiau su buvusiais darbdaviais dėl atleidimo jis bylinėjosi teisme ir siekė pripažinti atleidimą neteisėtu bei priteisti piniginę kompensaciją. Negalutinis šios civilinės bylos posėdis Ukmergės apylinkės teisme vyko prieš savaitę iki tragedijos.

V. Šlapikas yra tarptautinės šachmatų federacijos tarptautinis meistras. Pagal reitingą jis Lietuvoje yra 22-as.

Jis priklauso ir varžybose atstovauja Ukmergės šachmatų klubui „Juodasis Rikis“, yra vienas geriausių klubo žaidėjų. Vyras ne kartą yra organizavęs vaikų ir jaunimo šachmatų turnyrus, ne kartą yra buvęs varžybų vyr. teisėju...

Artimieji ir kaimynai šeimą, kurioje įvyko tragedija, įvardija kaip ypač pavyzdingą, ramią ir draugišką, o vyriškio teigia nematę neblaivaus ar siautėjančio.

Pasak kaimynų, tragedijos popietę pora su vaikais laiką draugiškai leido kieme...

Baudžiamajame kodekse už kito šeimos nario nužudymą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Šiemet mūsų rajone tai pirma žmogžudystė.

Praėjusiais metais buvo nužudyti trys žmonės. Visi trys nusikaltimai išaiškinti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)