Spausdinti šį puslapį

Grodą apmokė ieškoti narkotikų

Uk­mer­gės po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų ke­tur­ko­jis pa­gal­bi­nin­kas Gro­das įgi­jo spe­cia­li­za­ci­ją – jis tal­kins ieš­kant nar­ko­ti­nių ir psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai As­ta Kro­ger­tie­nė pa­sa­ko­jo, kad rug­sė­jo 20 d.

 

Gro­das tal­kins ieš­kant nar­ko­ti­nių ir psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų.


 

 

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to ki­no­lo­gui An­dre­jui Pet­ru­ka­nec bu­vo įteik­tas pa­žy­mė­ji­mas, liu­di­jan­tis tai, kad bai­gė 195 val. truk­mės ki­no­lo­gų mo­ky­mus ieš­ko­ti nar­ko­ti­nių ir psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų su tar­ny­bi­niu šu­ni­mi.

3,5 me­tų am­žiaus ra­jo­no po­li­ci­jos šuo Gro­das, anot ki­no­lo­go, la­bai pro­tin­gas ir im­lus dre­sū­rai. Jis jau pus­an­trų me­tų tal­ki­na po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams vyk­dant įvai­rias tar­ny­bi­nes už­duo­tis.

„Gro­das da­ly­vau­ja din­gu­sių žmo­nių pa­ieš­ko­se, ieš­ko daik­tų, va­gy­čių vie­to­se se­ka pėd­sa­kais, yra da­ly­va­vęs su­lai­ky­muo­se. Šuo – kaip gin­klas, ga­li­ma pa­nau­do­ti tik kraš­tu­ti­niais at­ve­jais, esant bū­ti­ny­bei, ta­čiau la­bai daž­nai vien šuns bu­vi­mas su­draus­mi­na pa­žei­dė­jus“, – apie sa­vo auk­lė­ti­nį pa­sa­ko­ja An­dre­jus Pet­ru­ka­nec.

Ki­no­lo­gas džiau­gia­si, jog da­bar jau tu­ri tei­sę nau­do­ti  tar­ny­bi­nį vo­kie­čių avi­ga­nį ieš­kant nar­ko­ti­nių me­džia­gų, o tuo pa­čiu dar dau­giau ga­lės pa­gel­bė­ti sa­vo ko­le­goms.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)