Grybaudami nepasiklyskite miške

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas at­krei­pia gy­ven­to­jų, mėgs­tan­čių uo­gau­ti ir gry­bau­ti, dė­me­sį: bū­ki­te ap­dai­rūs ir bud­rūs iš­ei­da­mi į miš­ką.

 

 

Miš­ke ne­sun­ku pa­si­klys­ti.


 

Pa­rei­gū­nai pa­ste­bi, kad ko­ne kas­met, kai miš­kuo­se pa­si­pi­la gam­tos gė­ry­bės, po­li­ci­jos bu­dė­to­jai su­lau­kia pra­ne­ši­mų apie pa­si­kly­du­sius gy­ven­to­jus. Pra­ėju­sią pa­rą uk­mer­giš­kiai pa­dė­jo Anykš­čių ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nams ieš­ko­ti sa­vait­ga­lį pa­si­kly­du­sio 80-me­čio se­no­lio. Nors bu­vo pa­si­telk­tas į pa­gal­bą Vals­ty­bės sie­nos ap­sau­gos tar­ny­bos sraig­tas­par­nis, pa­ieš­kos bu­vo be­vai­sės.

Daž­niau­siai pa­si­klys­ta se­ny­vo am­žiaus žmo­nės, to­dėl ar­ti­mie­ji tu­rė­tų pa­si­kal­bė­ti su se­no­liais, ar tik­rai sau­gu ei­ti vie­niems į miš­ką. Jie pa­pras­tai ne­si­nau­do­ja mo­bi­laus ry­šio te­le­fo­nais, to­dėl pra­ra­dus orien­ta­ci­ją pa­gal­bą pri­sik­vies­ti yra sun­ku. Taip pat yra bu­vę at­ve­jų, kuo­met stai­ga su­trin­ka svei­ka­ta.

Gry­bau­to­jams pa­ta­ria­ma nei­ti į miš­ką po vie­ną, su sa­vi­mi neš­tis įkrau­tą mo­bi­lų te­le­fo­ną.

Uk­mer­giš­kiai pa­rei­gū­nai pri­si­me­na ir ku­rio­zi­nį at­ve­jį, kai po il­gų pa­ieš­kų su­ra­dus gry­bau­to­ją, pa­aiš­kė­jo, kad ji gir­dė­jo šūks­nius, ta­čiau bi­jo­jo iš­lįs­ti iš krū­mų.

Po­li­ci­ja ra­gi­na bū­ti at­sa­kin­gus – pa­si­kly­dus pa­ti­ria­ma daug stre­so, o be to, gry­bau­to­jų pa­ieš­koms eik­vo­ja­mi tiek žmo­giš­kie­ji iš­tek­liai, tiek vals­ty­bės lė­šos.

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų