Spausdinti šį puslapį

Grybaudami nepasiklyskite miške

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas at­krei­pia gy­ven­to­jų, mėgs­tan­čių uo­gau­ti ir gry­bau­ti, dė­me­sį: bū­ki­te ap­dai­rūs ir bud­rūs iš­ei­da­mi į miš­ką.

 

 

Miš­ke ne­sun­ku pa­si­klys­ti.


 

Pa­rei­gū­nai pa­ste­bi, kad ko­ne kas­met, kai miš­kuo­se pa­si­pi­la gam­tos gė­ry­bės, po­li­ci­jos bu­dė­to­jai su­lau­kia pra­ne­ši­mų apie pa­si­kly­du­sius gy­ven­to­jus. Pra­ėju­sią pa­rą uk­mer­giš­kiai pa­dė­jo Anykš­čių ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nams ieš­ko­ti sa­vait­ga­lį pa­si­kly­du­sio 80-me­čio se­no­lio. Nors bu­vo pa­si­telk­tas į pa­gal­bą Vals­ty­bės sie­nos ap­sau­gos tar­ny­bos sraig­tas­par­nis, pa­ieš­kos bu­vo be­vai­sės.

Daž­niau­siai pa­si­klys­ta se­ny­vo am­žiaus žmo­nės, to­dėl ar­ti­mie­ji tu­rė­tų pa­si­kal­bė­ti su se­no­liais, ar tik­rai sau­gu ei­ti vie­niems į miš­ką. Jie pa­pras­tai ne­si­nau­do­ja mo­bi­laus ry­šio te­le­fo­nais, to­dėl pra­ra­dus orien­ta­ci­ją pa­gal­bą pri­sik­vies­ti yra sun­ku. Taip pat yra bu­vę at­ve­jų, kuo­met stai­ga su­trin­ka svei­ka­ta.

Gry­bau­to­jams pa­ta­ria­ma nei­ti į miš­ką po vie­ną, su sa­vi­mi neš­tis įkrau­tą mo­bi­lų te­le­fo­ną.

Uk­mer­giš­kiai pa­rei­gū­nai pri­si­me­na ir ku­rio­zi­nį at­ve­jį, kai po il­gų pa­ieš­kų su­ra­dus gry­bau­to­ją, pa­aiš­kė­jo, kad ji gir­dė­jo šūks­nius, ta­čiau bi­jo­jo iš­lįs­ti iš krū­mų.

Po­li­ci­ja ra­gi­na bū­ti at­sa­kin­gus – pa­si­kly­dus pa­ti­ria­ma daug stre­so, o be to, gry­bau­to­jų pa­ieš­koms eik­vo­ja­mi tiek žmo­giš­kie­ji iš­tek­liai, tiek vals­ty­bės lė­šos.

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)