Spausdinti šį puslapį

Į gaisrą buvo iškviestas ir rajono meras

Penk­ta­die­nio va­ka­rą ug­nia­ge­siai ko­vo­jo su lieps­no­mis, siau­tė­ju­sio­mis ant dau­gia­bu­čio na­mo sto­go. Dėl ne­lai­mės vė­ly­vą va­ka­rą te­ko eva­kuo­ti ke­lias de­šim­tis žmo­nių.

 

Vil­niaus gat­vės 100A na­me gais­ras bu­vo pa­ste­bė­tas apie 22 va­lan­dą, kuo­met lieps­nos jau siau­tė­jo. Mi­nė­ta­me na­me yra dvi­de­šimt bu­tų.

Į ne­lai­mę iš­sku­bė­jo pen­ki ug­nia­ge­sių eki­pa­žai su au­to­mo­bi­li­nė­mis ko­pė­čio­mis. Kol mal­šin­ta ug­nis, bu­vo lai­ki­nai už­da­ry­tas eis­mas Vil­niaus gat­vė­je, ties gais­ro vie­ta. Lieps­nas pa­vy­ko už­ge­sin­ti maž­daug per pus­va­lan­dį.

Žmo­nės įvy­kio me­tu ne­nu­ken­tė­jo. Ne­pai­sant to, dėl su­si­klos­čiu­sios ypa­tin­gos si­tu­a­ci­jos į įvy­kį bu­vo iš­kvies­tas ir nau­ja­sis ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys.

To pri­rei­kė, nes rei­kė­jo nu­tar­ti, kur su­teik­ti žmo­nėms lai­ki­ną pa­sto­gę. Taip pat bu­vo iš­kvies­ti ir na­mą ad­mi­nist­ruo­jan­čios UAB Uk­mer­gės butų ūkio va­do­vai.

Tri­jų aukš­tų na­mo gy­ven­to­jams jie pa­siū­lė nak­čiai pri­sig­laus­ti Vai­kų glo­bos na­muo­se. Vis dėlto žmo­nė­s nu­ta­rė lai­ki­nos pa­sto­gės at­si­sa­ky­ti ir nak­vo­ti van­de­niu su­lie­tuo­se sa­vo na­muo­se.

Mal­šin­da­mi lieps­nas ug­nia­ge­siai van­de­niu už­lie­jo gy­ven­to­jų bu­tus. Ug­nis nu­nio­ko­jo apie 200 kvad­ra­ti­nių met­rų me­di­nių kon­struk­ci­jų, ši­fe­riu deng­to sto­go.

Pats įvy­kio vie­to­je bu­vęs UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio di­rek­to­rius Jo­nas Rin­ke­vi­čius sa­ko, kad mies­te yra ir dau­giau to­kio ti­po dau­gia­bu­čių, ku­riuo­se įreng­tos pa­lė­pės. Tai se­nos sta­ty­bos na­mai J. Ba­sa­na­vi­čiaus, Mai­ro­nio gat­vė­se.  

Spė­ja­ma, kad pa­grin­di­nė gais­ro Vil­niaus gat­vės dau­gia­bu­ty­je prie­žas­tis yra ne­at­sar­gus el­ge­sys su ug­ni­mi. Mat į pa­lė­pę du­rys ne­bu­vo ra­ki­na­mos – pa­tek­ti ten ga­lė­jo bet kas. Pa­lė­pė­je nei elek­tros, nei dūm­trau­kio nė­ra.

La­biau­siai su­lie­tas vir­šu­ti­nis, tre­čias, aukš­tas. Ypač stip­riai van­de­niu už­pil­ti du jo bu­tai.

„Da­bar kaip tik spren­džia­ma, kas už­dengs sto­gą. Nau­ja­sis tu­rė­tų per ko­kias dvi sa­vai­tes at­si­ras­ti. Na­mas kaip ty­čia be sto­go li­ko ta­da, kai pra­si­dė­jo lie­tūs. Tai įpa­rei­go­ja kuo sku­biau pa­si­rū­pin­ti bent lai­ki­ną sto­gą su­ręs­ti. To­kią kon­struk­ci­ją tik­riau­siai su­mon­tuos mū­sų įmo­nė“, – pir­ma­die­nį sa­kė J. Rin­ke­vi­čius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)