III Antakalnyje – drama: kaimas ruošiasi trims laidotuvėms

Pivonijos seniūnijoje Antakalnio III kaime – kruvina drama: spėjama, kad pusamžis vyras nušovė du žmones ir nusižudė pats. 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai išvyko policija, Rasos S. namas liko visiškai tuščias.


Nusikaltimas įvykdytas po bulviakasio, jo eigą ir priežastis tiria policijos pareigūnai. 

Sekmadienio, rugsėjo 14-osios, popietę apie įvykusią tragediją dar liudijo kraujo klanas. Jis pasiliko III Antakalnio kaime gyvenančio Antano Jasionio namuose: žmogus niekaip nesiryžo jį išvalyti. Vyras pasakojo, kad naktį į sekmadienį, maždaug apie vidurnaktį, į jo trobos duris pasibeldė 50-metį šiemet atšventęs Alvydas S.

Naktinis svečias buvo gerokai išgėręs, labai susijaudinęs, kažką burbuliavo ir pirmiausiai paprašė atsigerti. Šeimininkas pasiūlė vandens ir puodelį.

„Atsigėręs Alvydas pasiėmė taburetę, atsisėdo va čia prie spintos ir pradėjo kažko raustis savo kuprinėje. Dar pagalvojau, gal butelį atsinešė“, – pasakojo A. Jasionis. Tačiau vietoj butelio Alvydas S. išsitraukė nupjautavamzdį medžioklinį šautuvą. Nieko neaiškinęs sėdėdamas nusitaikė sau galvą ir šovė. Bet nepataikė. Šratai įsirėžę į spintos duris.

Antanas sakė pradėjęs ant svečio šaukti. „Sakiau, ką tu čia durniuoji, ką čia šaudai tuščiais, žmones gasdini“, – net nepagalvojo, kad šauta visai ne iš tuščio šautuvo.

Pasak A. Jasionio, nekreipdamas dėmesio į jo šūkavimus Alvydas vėl užtaisė šautuvą. Šįkart šūvio būta taiklaus. Vyriškis netrukus mirė. Atvykę medikai jam niekuo nebegalėjo padėti.

Kraupaus įvykio liudytoju tapęs Antanas sakė tuomet nė nenutuokęs, dėl ko tokį žingsnį ir būtent viduryje jo trobos, ant jo taburetės, ryžosi žengti maždaug už penkių kilometrų vienkiemyje gyvenęs Alvydas S.

Antanas pasakojo paryčiais sutikęs palydėti atvykusius policijos pareigūnus į Alvydo sodybą Bartkelevičiznos kaime. Tvirtino ten pats buvęs senokai, nakčia susipainiojęs ir nulydėjęs ne į Alvydo, bet į kaimynystėje, visai greta esančią kitą vienkiemio sodybą.

Joje gyvena garbaus amžiaus sulaukusi pensininkė. Šeštadienį pas ją iš Kauno buvo atvykęs sūnus Vidmantas P. Šeima kasė bulves.

Apšvietus sodybos duris verandoje atvykusieji rado negyvą žmogų – šeimininkės sūnų 54 metų Vidmantą. Nustatyta, kad jo mirtis smurtinė. Aptikta šautinė žaizda.

Atsirado mačiusių, kad bulviakasio talkoje ar bent jau po jų vykusiose išgertuvėse dalyvauta ir Alvydo S. Abu vyrus siejo ne tik artima kaimynystė, bet ir giminiški ryšiai.

Visą ankstyvą sekmadienio rytą Antakalnis ūžė, kokia juoda katė perbėgo tarp kartu vaikystę praleidusių giminaičių. Tačiau prieš vidurdienį kaimą apskriejo dar viena kraupi žinia – rasta nušauta 39 metų Rasa S. Moteris III Antakalnio kaime gyveno viena. Jos namas – pusiaukelėje tarp Bartkelevičiznos kaimo, kur rastas Vidmanto kūnas, ir trobos, kurioje kulką į galvą sau paleido Alvydas.

Žmonės spėliojo, ar nebūsiąs tai koks meilės trikampis...

Vietiniai gyventojai pasakojo, kad pagrindiniu įtariamuoju tapęs sau gyvenimą atėmęs Alvydas S. pastaruoju metu nevengė svaigalų. Žmogų slėgė bėdos – buvo sunkios sveikatos, liko vienas. Lygiai prieš dvejus metus, tą pačią rugsėjo 13-ąją, mirė kartu gyvenusi jo motina, šią vasarą insultą patyrė brolis, kitas brolis buvo nužudytas maždaug prieš šešerius metus.

Ukmergės policijos komisariato atstovė spaudai Asta Krogertienė informavo, kad mūsų rajono pareigūnai atliko pirminę šio įvykio apklausą – išsiaiškino situaciją, apklausė kaimynus. Policija III Antakalnyje dirbo visą naktį ir sekmadienio dieną.

Tolesniam tyrimui medžiaga perduota VAPK Nusikaltimų tyrimo valdybos smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams.

Įtariama, kad visi trys šūviai paleisti iš to paties Alvydo S. neteisėtai laikyto medžioklinio šautuvo nupjautu vamzdžiu.

Šiemet tai antras toks sunkus nusikaltimas, įvykdytas mūsų mieste. Sausio viduryje Ukmergės daugiabutyje vaikų akivaizdoje savo žmoną peiliu subadė sutuoktinis.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I–VII
visą parą

Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I–VII
11:00 - 21:00

     
     

Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

116 123

I–VII
visą parą


Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

4 straipsnio 2 nuotr.09-17 4 straipsnio 3 nuotr.09-17


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų