Spausdinti šį puslapį

Įkaitų drama baigėsi sėkmingai

Tre­čia­die­nį Uk­mer­gė­je ru­tu­lio­jo­si įkai­tų lais­vi­ni­mo dra­ma. Įkai­tų va­duo­ti iš sos­ti­nės bu­vo at­vy­kę „Aro“ pa­rei­gū­nai. Lai­mei, gin­klų pa­nau­do­ti ne­pri­rei­kė – de­ry­bi­nin­kų įkal­bė­tas vy­riš­kis pa­si­da­vė ir bu­vo iš­ga­ben­tas po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų.

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į Uk­mer­gę su­lė­kė gau­sios spe­cia­lio­sios po­li­ci­jos pa­jė­gos. 


Pir­mi­nis pra­ne­ši­mas, kad Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ne S. Da­riaus ir S. Gi­rė­no gat­vė­je vy­ras įkai­tu pa­ė­mė sa­vo pa­ties na­miš­kius, bu­vo gau­tas tre­čia­die­nio ry­tą. 

Ar­ti­mie­siems pa­skam­bi­nęs 42 me­tų A. P. gra­si­no iš­žu­dy­ti vi­sus ne­są­ži­nin­gus ver­sli­nin­kus. Kal­bė­jo ki­tus keis­tus da­ly­kus.

Apie tai žmo­nės in­for­ma­vo po­li­ci­ją.

At­vy­kę pa­rei­gū­nai si­tu­a­ci­ją įver­ti­no kaip ke­lian­čią grės­mę. Nes pir­ma­me dau­gia­bu­čio aukš­te gy­ve­nan­tis vy­ras už­si­ra­ki­no su ma­ža­me­čiu sū­nu­mi ir pen­si­nin­ku tė­vu. Na­muo­se jis tu­rė­jo sa­vi­gy­nai iš­duo­tus šau­na­muo­sius gin­klus. Bu­to lan­gai bu­vo at­da­ri, vy­riš­kio kal­bos ir ke­ti­ni­mai – ne­nu­spė­ja­mi.

Apie 13 val. po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai ap­su­po dau­gia­bu­tį, iš jo nie­kam ne­lei­do nei iš­ei­ti, nei įei­ti.

Na­mui bu­vo at­jung­tas du­jų tie­ki­mas, S. Da­riaus ir S. Gi­rė­no gat­vė­je – su­stab­dy­tas eis­mas.

Į įvy­kio vie­tą at­sku­bė­jo ug­nia­ge­siai bei grei­to­ji pa­gal­ba, an­ti­te­ro­ris­ti­nių ope­ra­ci­jų rink­ti­nės „Aras“ ir Mo­bi­lio­sios kuo­pos pa­rei­gū­nai.

At­vy­ko ir gau­sus bū­rys žur­na­lis­tų bei di­džiu­lė mi­nia smal­suo­lių. Kai ku­rie ste­bė­ti įvy­kio at­va­žia­vo iš ki­tų mies­to pa­kraš­čių.

Dar­bo die­nai pa­si­bai­gus at­vy­ko ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys, ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas, Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus dar­buo­to­jos.

Si­tu­a­ci­ja dau­giau nei ke­tu­rias va­lan­das bu­vo vi­siš­kai ne­aiš­ki – nie­kas ne­ži­no­jo, kas vyks­ta įkai­tais na­miš­kius pa­ė­mu­sio uk­mer­giš­kio bu­te.

Apie 18 val. įkai­tų dra­ma pa­ga­liau bai­gė­si. A. P. šar­vuo­tas bu­to du­ris ati­da­rė pats.

Iš bu­to iš­ėjo sep­tyn­me­tis su se­ne­liu. Juos ir įta­ria­mą­jį – ber­niu­ko tė­vą iš­si­ve­žė po­li­ci­nin­kai.

Vai­kas ir jo se­ne­lis ne­su­ža­lo­ti. Po­li­ci­jos ži­nio­mis, vy­riš­kis jiems ne­gra­si­no, ne­smur­ta­vo. Pa­sak pa­rei­gū­nų, iš­spręs­ti įkai­tų dra­mą pa­dė­jo de­ry­bi­nin­kai ir psi­cho­lo­gai.

„Mes bu­vo­me ga­vę pra­ne­ši­mą, kad pi­lie­tis, gi­męs 1971-ai­siais, tu­rin­tis gin­klą, ga­li­mai ke­lia grės­mę vai­kui, sep­ty­ne­rių me­tų sū­nui ir vy­res­nio am­žiaus sa­vo tė­vui. To­kia si­tu­a­ci­ja, kad jis su sa­vo an­tra pu­se bu­vo su­si­py­kęs. Ka­dan­gi ki­lo grės­mė vai­kui, bu­vo nu­spręs­ta iš­si­kvies­ti „Aro“ dar­buo­to­jus ir de­ry­bi­nin­kus.

De­ry­bų me­tu vy­rą pa­vy­ko įti­kin­ti ir jis ati­da­vė vai­ką į „Aro“ glo­bą. Gin­klą mes pa­ė­mė­me. Vai­kas ir tė­vu­kas sau­gūs. Su vai­ku kal­bė­jo­me, ben­dra­vo­me, su juo vis­kas ge­rai. Vy­ras bu­vo pa­ni­ko­je, tą pa­ni­ką vai­kas jau­tė“, – po ope­ra­ci­jos žur­na­lis­tus in­for­ma­vo Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis.

A. P. va­do­vau­ja ne­di­de­lei Uk­mer­gė­je re­gist­ruo­tai už­da­ra­jai ak­ci­nei ben­dro­vei. Pa­sak ar­ti­mų­jų, šei­ma ver­tė­si au­to­mo­bi­lių pre­ky­ba, gy­ve­no pa­si­tu­rin­čiai, vy­ras ne­se­niai bu­vo grį­žęs iš sli­di­nė­ji­mo ku­ror­to. 

Vy­riš­kio žmo­na įvy­kio ry­tą iš­vy­ko į dar­bą ir pa­li­ko vy­rą su sū­nu­mi na­muo­se. Ta­čiau šis kaž­ko­dėl vai­ko ne­iš­lei­do į mo­kyk­lą ir pra­dė­jo skam­bin­ti sa­vo drau­gams, kal­bė­ti apie tai, kad jis nie­kam sū­naus ne­ati­duos, kad iš­žu­dys vi­sus ne­są­ži­nin­gus ver­sli­nin­kus.

Ma­no­ma, kad uk­mer­giš­kį prie to­kios būk­lės pri­ve­dė al­ko­ho­lis. Gal­būt dėl to su­tri­ko jo psi­chi­ka.

Be­je, kaip tik šią sa­vai­tę bu­vo pa­skelb­ta sta­tis­ti­ka, jog lie­tu­viai tarp vi­sų ES vals­ty­bių pi­lie­čių daž­niau­siai ren­ka­si šau­na­muo­sius gin­klus sa­vi­gy­nai. Apy­tiks­liai kas sep­tin­tas mū­sų ša­lies gy­ven­to­jas tu­ri ar anks­čiau tu­rė­jo šau­na­mą­jį gin­klą.

Uk­mer­gė dar ne­at­si­gau­na po ki­to ge­ro­kai dra­ma­tiš­kiau pa­si­bai­gu­sio įvy­kio, kuo­met grei­čiau­siai su­tri­kus psi­chi­kai taip pat Už­upy­je, bu­te, vai­kų aki­vaiz­do­je vy­ras pei­liu su­ba­dė sa­vo žmo­ną.

Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl žmo­gaus te­ro­ri­za­vi­mo.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Daugiau nuotraukų rasite mūsų facebook profilyje.

2014-02-07-1 straipsnio 2 nuotr

 

Įvy­kį se­kė bū­rys žur­na­lis­tų ir smal­suo­lių.


 

2014-02-07-1 straipsnio 3 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)