Spausdinti šį puslapį

Kyšis ar dovana?

Vil­niaus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Imu­ni­te­to sky­riaus vir­ši­nin­kas Ela­nas Jab­lons­kas ne­se­niai lan­kė­si Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te ir skai­tė pa­skai­tą „Ky­šis ar do­va­na?“.

 

 

Imu­ni­te­to sky­riaus pa­grin­di­nė  mi­si­ja – at­gra­sin­ti pa­rei­gū­nus nuo ko­rup­ci­nių nu­si­kal­ti­mų bei nu­sta­ty­ti ir pa­ša­lin­ti prie­žas­tis ko­rup­ci­nių vei­kų at­si­ra­di­mui.

Sky­riaus vir­ši­nin­kas at­krei­pė dė­me­sį į grės­mes, ku­rios ty­ko pa­rei­gū­nų, kal­bė­jo apie įtar­ti­nas drau­gys­tes, į ku­rias jie ga­li bū­ti įtrau­kia­mi. Ga­na daž­nai nu­si­kals­ta­mo pa­sau­lio as­me­nys sten­gia­si tap­ti drau­gais pa­rei­gū­nų, ku­rie tu­ri pri­ei­gą prie įvai­rių duo­me­nų re­gist­rų. 

Ky­šis yra ne­tei­sė­ta nau­da ir at­ly­gis, dėl ku­rio dy­džio pa­pras­tai su­si­ta­ria­ma. Sa­vo kal­bą E. Jab­lons­kas iliust­ra­vo kon­kre­čiais pa­vyz­džiais: pa­tru­liams, pa­ė­mu­siems 400 li­tų ky­šį, teis­mas sky­rė po 32 500 li­tų bau­dos, be to, jie ne­te­ko dar­bo...

Ap­kar­tin­ti gy­ve­ni­mą ga­li ir do­va­na – ji pa­rei­gū­nams pa­pras­tai duo­da­ma sie­kiant pa­lan­ku­mo. Pa­sak pra­ne­šė­jo, prieš pri­imant do­va­ną iš ver­sli­nin­ko, rei­kia ži­no­ti, kad at­ei­ty­je ga­li tek­ti jį baus­ti. Tik ar ga­lės tuo­met bū­ti vi­siš­kai tei­sin­gais. Pa­ta­ria­ma ge­riau veng­ti to­kių do­va­nų: pa­rei­gū­nai gau­na at­ly­gi­ni­mą, o ge­riau­sia do­va­na – var­di­nė do­va­na.

E. Jab­lons­kas at­sa­kė į pa­rei­gū­nų klau­si­mus, pa­ta­rė, kaip elg­tis vie­no­se ar ki­to­se si­tu­a­ci­jo­se.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)