Nuo avarijų gelbėtų kalneliai?

La­bai lai­min­gai pa­si­skrai­dy­mas au­to­mo­bi­liais tre­čia­die­nio va­ka­rą bai­gė­si Gruo­džio 17-osios gat­vė­je. Ne­to­li mies­to sta­dio­no įvy­kus eis­mo įvy­kiui du au­to­mo­bi­liai bu­vo su­mai­to­ti. Vie­nas iš jų per­skrie­jo upe­lį ir at­si­tren­kė į me­dį. Lai­mei, ap­siei­ta be žmo­nių au­kų ir su­ža­lo­ji­mų.

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

 

Mi­nė­tos gat­vės gy­ven­to­jai guo­džia­si, kad di­džiu­liu grei­čiu ma­ši­nos čia skrie­ja daž­ną va­ka­rą, mat aikš­te­lė prie sta­dio­no se­niai yra ta­pu­si „au­to­mo­bi­liuo­to“ jau­ni­mo su­si­bū­ri­mo vie­ta.

Tech­ni­nės ava­ri­jos, gy­ven­to­jų tei­gi­mu, Gruo­džio 17-osios gat­vė­je – ne nau­jie­na. Lai­mei, kol kas ap­siei­na­ma be au­kų.

Žmo­nės no­rė­tų, kad jų gat­vė­je bū­tų ri­bo­ja­mas au­to­mo­bi­lių grei­tis. Jie krei­pė­si į sa­vi­val­dy­bė­je įsteig­tą Ke­lių eis­mo sau­gu­mo ko­mi­si­ją siū­ly­da­mi Gruo­džio 17-osios gat­vė­je įreng­ti va­di­na­muo­sius kal­ne­lius ir taip ri­bo­ti ma­ši­nų pa­si­skrai­dy­mus.

Ta­čiau ne­se­niai su­si­rin­ku­si ko­mi­si­ja gy­ven­to­jų pra­šy­mo ne­pa­ten­ki­no. Ke­lių eis­mo sau­gu­mo ko­mi­si­jos na­rys Al­gir­das Pe­čiu­lis pa­sa­ko­jo, kad gy­ven­to­jų pra­šy­mas ne­bu­vo pa­ten­kin­tas, nes mi­nė­ta gat­vė nė­ra in­ten­sy­vi, ša­lia nė­ra nei vai­kų dar­že­lių, nei mo­kyk­lų.

Tuo tar­pu va­di­na­mie­ji kal­ne­liai įren­gia­mi bū­tent to­kio­se – in­ten­sy­vaus eis­mo vie­to­se.

Vai­ruo­to­jų ne­mė­gsta­mi „gu­lin­tys po­li­ci­nin­kai“ Uk­mer­gė­je įreng­ti ke­lių di­rek­ci­jos lė­šo­mis. Ta­čiau jų ne­mėgs­ta ne tik vai­ruo­to­jai. A. Pečiu­lis pa­sa­ko­jo, kad gau­tas raš­tiš­kas skun­das iš Pa­ši­lės gy­ven­to­jų, ku­rie ne­pa­ten­kin­ti prie mo­kyk­los įreng­tais kal­ne­liais. Esą dėl jų vai­ruo­to­jai pri­ves­ti stab­dy­ti grei­tį ir taip su­ke­lia­mas triukš­mas...

Tie­sa, dėl to­kio skun­do kal­ne­liai Pa­ši­lė­je ne­bus nai­ki­na­mi.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

11-08-3 straipsnio 2 nuotr


 

11-08-3 straipsnio 3 nuotr


 

11-08-3 straipsnio 4 nuotr


 

11-08-3 straipsnio 5 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų