Pavogė nemokamai dalinamas dėžes

Uk­mer­giš­kiams an­trą sa­vai­tę ne­mo­ka­mai da­li­na­mos kom­pos­ta­vi­mo dė­žės. Kad ne vis­kas ei­na­si sklan­džiai, pa­sa­ko­jo į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nęs uk­mer­giš­kis. Nu­vy­kę pa­si­im­ti jos ne­ga­vo.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Pa­aiš­kin­ta, kad jo pa­var­dės nė­ra są­ra­šuo­se, pa­gal ku­riuos dė­žės da­li­na­mos.

Kom­pos­to dė­žės gy­ven­to­jams yra da­li­na­mos VAATC pri­klau­san­čio­je di­de­lių ga­ba­ri­tų at­lie­kų aikš­te­lė­je, esan­čio­je Ger­se­niš­kių gat­vė­je. Čia dir­ban­tis Eu­ge­ni­jus Ri­my­dis sa­ko, kad są­ra­šuo­se tik­rai daž­nai ne­bū­na dė­žių at­si­im­ti at­vy­ku­sių­jų pa­var­džių. Pa­sak jo, ne ma­žiau kaip 100 uk­mer­giš­kių dėl to iš aikš­te­lės te­ko grįž­ti tuš­čio­mis.

„Aš už są­ra­šą ne­at­sa­kin­gas. Ma­no pa­rei­ga tik iš­da­lin­ti dė­žes. Aiš­ku, kad ne­si­no­ri žmo­gų vai­ky­ti, net sar­ma­ta bū­na. Man tų dė­žių tik­rai ne­gai­la, bet ką aš ži­nau, gal tam gy­ven­to­jui iš tie­sų ne­pri­klau­so“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

Toks at­sar­gus jis ne šiaip sau. Pa­sa­ko­ja vie­ną va­ka­rą per­skai­čia­vęs li­ku­sias kom­pos­to dė­žes ir de­šim­ties jų pa­si­ge­dęs. „At­ro­do, ir taip ne­mo­ka­mai da­li­na­mos, o va kaž­ko­dėl pri­rei­kė pa­vog­ti“, – at­si­ste­bė­ti ne­ga­li E. Ri­my­dis. Svars­to, gal gy­ven­to­jams at­ro­do, kad vie­nos dė­žės ga­li bū­ti ma­žai, tai dar vie­ną „at­sar­gi­nę“ ty­liai įsi­de­da į au­to­mo­bi­lio ba­ga­ži­nę, kol VAATC‘o dar­buo­to­jas są­ra­šuo­se „rau­sia­si“, do­ku­men­tus pil­do.

Su­pra­tęs, kad va­gia dė­žes, da­bar vie­nu me­tu į te­ri­to­ri­ją dar­buo­to­jas lei­džia ne dau­giau kaip de­šimt žmo­nių.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Ja­nic­kas sa­ko, kad to­kie ne­sklan­du­mai at­si­ran­da dėl ne­su­ta­pi­mų su iš „Re­git­ros“ gau­tais są­ra­šais. So­duo­se esan­tys na­me­liai kar­tais tu­ri kai­mo ad­re­są, kar­tais bū­na nu­ro­dy­ta so­dų ben­dri­ja.

Anot vi­ce­me­ro, da­bar są­ra­šai tiks­li­na­mi. O so­di­nin­kams, kad ne­bū­tų nesu­si­pra­ti­mų, ver­ta at­vy­kus pa­si­im­ti dė­žės tu­rė­ti so­do skly­po nuo­sa­vy­bę pa­tvir­ti­nan­tį do­ku­men­tą.

Jau iš­da­lin­ta be­veik 650 kom­pos­ta­vi­mui skir­tų dė­žių. Iš vi­so uk­mer­giš­kiai jų gaus 6000.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja ža­da, kad jei liks at­lie­ka­mų, bus vyk­do­mas ant­ra­sis da­ly­bų eta­pas – dė­žė­mis bus ap­rū­pi­na­mas kai­mas.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų