Spausdinti šį puslapį

Aukcione – nurašyti savivaldybės automobiliai

Savivaldybės nebenaudojamą turtą siūloma įsigyti aukcionuose. Naujus šeimininkus šitaip suranda ir jai priklausantys seni, nusidėvėję automobiliai. Turto, pripažinto nereikalingu arba netinkamu naudoti, pardavimo aukcioną Ukmergės rajono savivaldybės administracija skelbė ketvirtadienį. 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Valdiškam turtui garažuose tampa per ankšta.


 

Parduodamas turtas – savivaldybei ir kai kurioms rajono seniūnijoms priklausančios, bet nebenaudojamos transporto priemonės.

Tarp jų – automobiliai „VW Transporter“, VAZ 2121, „Subaru Legacy“, „Audi 100“, „Renault Espace“, „Opel Vectra“, „Volvo“, mikroautobusas „VW Bus“, traktorius-ekskavatorius JUMZ-6.

Kai kurie jų skaičiuojantys ir keturis dešimtmečius. „Jauniausi“ – pagaminti 1995 metais.

Dauguma iš siūlomo sąrašo – nevažiuojantys, neberemontuotini. Atitinkamos būklės automobiliai įvertinti nuo 400 iki 2000 litų – tokios siūlytos jų pradinės pardavimo kainos. Minimalus kainos didinimo intervalas aukciono metu – ne mažesnis kaip vienas pradinės pardavimo kainos procentas.

Savivaldybės parduodamas turtas pirkėjus sudomino. „Buvo nupirkta automobilių, kurie ir fiziškai, ir morališkai jau atitarnavo. Privatus asmuo įsigijo VAZ, o įmonė – 1995 metų „transporterį“. Jis buvo gautas iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, daug metų tarnavo, vežiojant neįgalius vaikus“, – sakė Bendrojo skyriaus ūkio aptarnavimo tarnybos vedėja Auksė Pusvaškienė.

Į aukcioną pateko ir prekių iš Žemaitkiemio seniūnijos. „Turim ekskavatorių – senais laikais naudodavom žvyrui pakrauti, pastumti, bet jau seniai nenaudojamas, surūdijęs stovi. Dar yra seniūnijos reikalams naudotas „Ford Escort“, UAZ – irgi tarnybinis „senukas“, – pasakojo seniūnė Rita Mikutienė.

Nutinka, jog ir naujųjų savo šeimininkų aukcione parduodami daiktai „pasigenda“. Automobiliais, anot R. Mikutienės, domėjosi ir varžėsi ne vienas, bet po aukciono pirkėjas pradingo... Tačiau kadangi atsiskaityti galima per keletą dienų, mano, kad per šį laiką jis ir atsiras.

Panašių savivaldybės skelbiamų aukcionų tikslas – ekonominė nauda. „Jei ekonomiškai nenaudinga – neskelbiam. Tokie aukcionai nevyksta dažnai. Dabar skelbėm dėl to, kad šitiek tų automobilių susidarė“, – sakė aukciono vedėja Irma Paškevičienė, Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė.

Už aukcione nupirktą turtą sumokama per tris darbo dienas. Ir nors ketvirtadienį skelbtasis laikomas įvykusiu, jo baigtis priklauso nuo to, ar tinkamai atsiskaitys pirkėjas. Priešingu atveju šią savaitę, taip pat ketvirtadienį, būtų skelbiamas pakartotinis savivaldybės turto pardavimas.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)