Spausdinti šį puslapį

Bandė nuslėpti teistumus

Į Ukmergės rajono tarybą ketino praslysti net 8 teisti, tačiau savo teistumą nuslėpę ukmergiškiai. Dar trys nesugebėjo tinkamai užpildyti reikiamų dokumentų – deklaruoti gyvenamąją vietą. Visi 11 pretendentų iš sąrašų išbraukti. „Ukmergės žiniose“ jau skelbėme apie iš Ukmergės partijų sąrašų išbrauktus...

 

...gyvenamosios vietos nedeklaravusius ar ją kitame rajone deklaravusius asmenis.

Iš Darbo partijos pretendentų sąrašo dėl to išbraukta 6 numeriu įrašyta Laima Gambickienė ir 29 numeriu įrašytas Evaldas Leipus. Iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašo išbraukta 39 numeriu įrašyta Ona Kujelienė.

Praėjusią savaitę tikslinta, ar niekas iš pretendentų nenuslėpė savo teistumo.

Įstatymas numato, kad kandidatas turi nurodyti anketoje, jei po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos ar užsienio valstybės teismo įsiteisėjusiu nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos. Teistumą dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo reikia nurodyti be išlygų. Tuo tarpu okupacinio režimo teismo sprendimas dėl nusikaltimo valstybei nenurodomas.

Ukmergėje į rajono tarybą nori patekti 7 už įvairius prasižengimus teisti apie tai savo anketose nurodę ukmergiškiai. 

Tai: save į merus išsikėlęs Julius Kazėnas, Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše įrašyti Algimantas Kacevičius ir Edvardas Vinskus, Mindaugas Mykolas Tamošiūnas iš partijos Tvarka ir teisingumas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Vytautas Česnaitis, „Vilkmergės“ visuomeninio rinkimų komiteto atstovai Vytautas Martyšius ir Aleksandras Bulgarauskas.

Ukmergės savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Justina Markevičiūtė informavo, kad po praeitą trečiadienį vykusio Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžio paaiškėjo, jog savo teistumą nuslėpė „Vilkmergės“ visuomeninio rinkimų komiteto sąraše 4 numeriu įrašytas Stepas Gerdauskas. Jis iš sąrašo išbrauktas.

Penktadienį buvo toliau nagrinėtos anketos. Iš sąrašų išbraukti dar septyni ukmergiškiai, anketose nenurodę teistumo.

Iš Darbo partijos išbrauktas 17 numeriu įrašytas Juozas Rutkauskas, 9 – Artūras Einoris, 23 – Igoris Kravcovas.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai neteko 42 numeriu įrašyto Nerijaus Guogio ir 34 – Vaigos Kraulytės.

Iš visuomeninio rinkimų komiteto „N. Puteikio komanda“ išbrauktos dvi pavardės: 3 numeriu įrašytas Audrius Bakučionis ir 14 – Jūratė Sičiūnienė.

Patvirtinti galutiniai sąrašai, kuriuose – daugiau kaip 260 pavardžių, bus skelbiami specialiame informaciniame leidinyje, kuris bus išdalintas rinkėjams.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)