Draugijos pirmininkas pasiruošęs reformoms

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija jau turi naująjį pirmininką. Juo praeitą savaitę vykusiame valdybos posėdyje buvo išrinktas Vaidas Bakanauskas. Jis neslepia, kad pirmąjį galvosūkį jau pradėjo spręsti – kaip sumažinti draugijos nario mokestį. Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos posėdyje...

 

...kandidatais į pirmininko pareigas buvo pasiūlyti V. Bakanauskas ir Mindaugas Tamošiūnas. Pastarasis kandidatuoti atsisakė.

Posėdyje dalyvavę 12 valdybos narių pirmininku vienbalsiai išrinko V. Bakanauską. Jis turi 23 metų medžiotojo stažą, 8 metus vadovauja Žemaitkiemio medžiotojų būreliui. V. Bakanauskas sako, kad ir tapęs draugijos pirmininku, būreliui vadovaus: „Šios pareigos niekaip nesikerta.“

Naujasis draugijos vadovas dirba UAB „Ukmergės keliai“ vyriausiuoju mechaniku.

Paklaustas apie artimiausius planus, teigė, kad draugijos perspektyvas šiuo metu jau aptarinėja su valdybos nariais.

Sako, kad jam svarbi kiekvieno valdybos nario nuomonė apie draugijos veiklą bei būdus mažinti žvejų ir medžiotojų nario mokestį. Šiuo metu metinis medžiotojo nario mokestis – 15, žvejo – 14 eurų.

Pirmininkas mano, kad bus siekiama pritraukti kuo daugiau narių, gal net iš aplinkinių rajonų.

Šiuo metu draugija vienija daugiau kaip 500 medžiotojų ir dar didesnį būrį žvejų.

Artimiausiuose planuose – draugijos pastato, esančio Gruodžio 17-osios gatvėje, remontas. Bus dedamos pastangos pritraukti europines lėšas. Pirmininkas įsitikinęs, jog savoms reikmėms patalpos gerokai per didelės ir bus svarstoma jo bei kieme esančių pagalbinių pastatų nuomos galimybė.

V. Bakanauskas mano, kad šaldymo patalpas būtų naudinga išnuomoti žvėrienos perdirbėjams. Draugijos medžiotojams būtų patogu tai, kad, surinkus didesnį kiekį žvėrienos, sumažėtų gatavos produkcijos kaštai – nereikėtų mažais kiekiais vežioti perdirbėjui.

Jau rašėme apie tai, kad medžioklės žinovo žuvininko pareigas laikinai eina Arūnas Pračkaila. Ilgametis medžioklės žinovas žuvininkas Stasys Braknys šiuo metu atostogauja. Valdyba yra gavusi jo prašymą nuo liepos atleisti jį iš užimamų pareigų ir išleisti į užtarnautą poilsį.

Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų