Gydymo įstaigų vadovai viliasi, kad įstatymas bus pakeistas

Per­nai įsi­ga­lio­ju­sios Svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų įsta­ty­mo pa­tai­sos kli­bi­na Uk­mer­gės li­go­ni­nės ir Pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro va­do­vų kė­des. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je ke­ti­na­ma skelb­ti kon­kur­są šioms pa­rei­goms už­im­ti. Tuo tar­pu da­bar­ti­niai mi­nė­tų įstai­gų va­do­vai ma­no, kad iki va­sa­ros įsta­ty­mas dar bus pa­keis­tas.

 

Autorės nuotr. Janina Galiauskienė ir Algimantas Velička gydymo įstaigoms vadovauja daugiau nei dešimtmetį.


 

 

Svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų įsta­ty­mo pa­kei­ti­mai įsi­ga­lio­jo per­nai lie­pos 1 die­ną. Ja­me nu­ma­ty­ta, kad vals­ty­bės ir sa­vi­val­dy­bių biu­dže­ti­nių ir vie­šų­jų įstai­gų va­do­vai į dar­bą pri­ima­mi vie­šo kon­kur­so bū­du pen­ke­riems me­tams. Lig šiol to­kio ter­mi­no ne­bu­vo.

Kon­kur­są or­ga­ni­zuo­ja ir jo nuo­sta­tus tvir­ti­na įstai­gos stei­gė­jas. Uk­mer­gė­je tai – ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.

Ta­čiau svar­biau­sia įsta­ty­mo pa­tai­sa ta, jog įstai­gų va­do­vai, ku­rie šias pa­rei­gas ei­na de­šimt ar dau­giau me­tų, to­liau va­do­vau­ti tu­ri tei­sę tik me­tus – tai yra iki šių me­tų lie­pos 1 die­nos.

Per­nai, kuo­met bu­vo pri­im­tas mi­nė­tas įsta­ty­mas, mo­ty­vuo­ta, kad to­kiu bū­du bus ska­ti­na­ma įstai­gos va­do­vų ro­ta­ci­ja ir sa­vo vie­to­se jie taip il­gai ne­už­si­sė­dės.

Mi­nė­to­sios pa­tai­sos Uk­mer­gė­je lie­čia abie­jų gy­dy­mo įstai­gų, ku­rių stei­gė­jas yra sa­vi­val­dy­bė, va­do­vus. VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Al­gi­man­tas Ve­lič­ka li­go­ni­nei va­do­vau­ja 21 me­tus. Į šias pa­rei­gas jis bu­vo pa­skir­tas 1992 m. ge­gu­žės 26 d.

Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė pa­rei­gas ei­na be­veik 16 me­tų – nuo 1997 m. rug­sė­jo 25 d.

Abu il­ga­me­čiai va­do­vai šias pa­rei­gas ra­miai te­ga­li ei­ti iki lie­pos. Iki to lai­ko sa­vi­val­dy­bė­je bus pa­skelb­tas kon­kur­sas joms už­im­ti.

Ra­jo­no ta­ry­bai ki­tą sa­vai­tę tu­rė­tų bū­ti tei­kia­mas spren­di­mo dėl vie­šų kon­kur­sų Uk­mer­gės ra­jo­no pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro ir VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sių­jų gy­dy­to­jų pa­rei­goms or­ga­ni­za­vi­mo ir vie­šų kon­kur­sų nuo­sta­tų pa­tvir­ti­ni­mo pro­jek­tas.

Jei ta­ry­ba jam pri­tars, A. Ve­lič­ka ir J. Ga­liaus­kie­nė bus įspė­ti dėl dar­bo su­tar­čių nu­trau­ki­mo.

Pa­sak So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jo Vy­tau­to Mo­tie­jū­no, da­bar­ti­niams mi­nė­tų įstai­gų va­do­vams ne­at­ima­ma tei­sė da­ly­vau­ti kon­kur­se. Jei jie taip nu­spręs ir kon­kur­są lai­mės, ga­lės sėk­min­gai tęs­ti dar­bą dar pen­ke­rius me­tus.

Įsta­ty­mas ga­li bū­ti pa­keis­tas

Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas A. Ve­lič­ka ir Pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro va­do­vė J. Ga­liaus­kie­nė ti­ki­si, kad Svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gų įsta­ty­mas bus pa­keis­tas, nes straips­nis, su­si­jęs su įstai­gų va­do­vų at­lei­di­mu iš dar­bo, ga­li­mai ker­ta­si su ša­lies kon­sti­tu­ci­ja.

Sei­me kaip tik šią sa­vai­tę dis­ku­tuo­ja­ma dar kar­tą per­žiū­rė­ti mi­nė­tą įsta­ty­mą ir ko­re­guo­ti jo pa­kei­ti­mus.

„Šiuo me­tu įsta­ty­mas vei­kia ir sa­vi­val­dy­bė tu­ri ruoš­tis kon­kur­sui. Ta­čiau yra ir ki­tas da­ly­kas – klau­si­mas, ar 15 jo straips­nis ne­si­ker­ta su įsta­ty­mu“, – svars­tė PSPC ve­dė­ja J. Ga­liaus­kie­nė.

Pa­sak jos, tei­si­nin­kai įstai­gų va­do­vams yra iš­aiš­ki­nę, kad jei pa­si­ra­šy­ta ne­ter­mi­nuo­ta dar­bo su­tar­tis, sa­vi­val­dy­bei vie­na­ša­liš­kai ją nu­trau­kus bū­tų pa­žeis­tos tei­sės ir to­kias by­las va­do­vai be var­go lai­mė­tų teis­muo­se.

J. Ga­liaus­kie­nė pa­ti­ki­no, kad jei vis dėlto įsta­ty­mas ne­bus pa­keis­tas, kon­kur­se va­do­vo vie­tai už­im­ti ji da­ly­vau­tų.

A. Ve­lič­ka sa­kė dar nė­ra ap­si­spren­dęs, ar da­ly­vau­tų kon­kur­se li­go­ni­nės va­do­vo vie­tai už­im­ti. Jis ma­no, kad Sei­mas tik­rai grįš prie įsta­ty­mo svars­ty­mo.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų