Ieškojo lengvatų – įsivėlė į barnį

Vals­ty­bi­nė­se įmo­nė­se dar­buo­to­jai ir lan­ky­to­jai neap­si­ei­na ir be kon­flik­ti­nių si­tu­a­ci­jų. Skun­dų dėl Re­gist­rų cen­tro Uk­mer­gės ir Šir­vin­tų sky­riaus dar­bo ne­šykš­tė­jęs uk­mer­giš­kis Sta­sys Šle­pi­kas ap­gai­les­tau­ja, jog sa­vo tei­sy­bę kar­tais ga­li­ma pa­siek­ti tik pik­tuo­ju.

 

 

Po­nas Sta­sys pa­sa­ko­jo, jog nesu­si­pra­ti­mai pra­si­dė­ję, kuo­met jis krei­pė­si į sa­vi­val­dy­bę dėl kom­pen­sa­ci­jos už šil­dy­mą. Pa­tei­kus do­ku­men­tus, už­kliu­vo Ne­kil­no­ja­mo­jo daik­to ka­dast­ri­nių ma­ta­vi­mų by­lo­je ma­ti­nin­kės įra­šy­tas įra­šas apie cen­tri­nį šil­dy­mą. „Prie to ir pri­ki­bo, nes pas ma­ne jis – au­to­no­mi­nis, ir jau dvi­de­šimt me­tų, kai pa­sta­ty­tas ka­ti­las ir įves­tos du­jos“, – sa­kė vy­ras.

Ko­dėl ma­ti­nin­kės pa­ra­šy­ta klai­din­gai, jis ne­ži­nan­tis. Ma­no, kad ne­pil­dė by­los kruopš­čiai, o su­kly­du­si nė ne­pa­si­žiū­rė­jo.

Te­ko kul­niuo­ti klai­dą iš­tai­sy­ti. „Nu­ė­jęs į ka­dast­rų biu­rą, ro­dau po­pie­rius, aiš­ki­nu, kad šil­dy­mas pas ma­ne au­to­no­mi­nis. O man sa­ko – eik pas ma­ti­nin­kus, už­si­re­gist­ruok, su­mo­kėk 300 li­tų, juos į na­mus at­si­vežk, kad at­lik­tų ma­ta­vi­mus, – pa­sa­ko­jo jis. – Ta­da dar kaž­kiek su­mo­kė­siu ir po ke­lių sa­vai­čių gau­siu pa­žy­mą... Ir nie­kam ne­svar­bu, kad pas ma­ne tas ka­ti­las dar nuo 1995 me­tų.“

Svei­ka­tos bė­dų tu­rin­tis vy­ras ne­sle­pia – pik­ta, kad rū­pes­čių dar dau­giau dėl ma­ti­nin­kės kal­tės: „Pa­pras­tas žmo­gus bau­džia­mas ir už men­kiau­sią nesu­si­pra­ti­mą. Tik pa­miršk ką, lai­ku ne­su­mo­kėk, ne­dek­la­ruok – tuoj bau­dos, per­spė­ji­mai... O val­di­nin­kas ga­li ap­si­rik­ti?“

Po­nas Sta­sys at­vi­ras – tą­syk ne­te­kęs nei kan­try­bės, nei sa­vit­var­dos. Dar la­biau įpy­ko iš­gir­dęs, kad rei­kės pa­lauk­ti po­rą sa­vai­čių, kol bus iš­tai­sy­ta klai­da.

„Lauk­ti ne­ga­liu, nes iš­vyks­tu į Kau­ną ir dviem sa­vai­tėms gu­luo­si į li­go­ni­nę. Grį­žus lau­kia ke­lio ope­ra­ci­ja... Tuo­met pa­sa­kė, kad at­ei­čiau už dvie­jų va­lan­dų. Tai kiek su to­kia ko­ja ga­liu pir­myn at­gal pri­laks­ty­ti?“ – pik­ti­no­si jis.

Gy­ven­to­jui ap­mau­du, kad, anot jo, ne­re­tai vals­ty­bi­nė­se įstai­go­se žmo­gaus ne­no­ri­ma net iš­girs­ti: „Jei ko­kia pro­ble­ma, tu­ri pats įro­di­nė­ti, nie­kas ne­si­gi­li­na, kaip ir šiuo at­ve­ju: nie­kas nie­ko ne­klau­sia, čiuožk pas ma­ti­nin­kus – ir vis­kas...“

Nors po at­kak­lių gin­čų tuo­kart do­ku­men­tai bu­vo su­tvar­ky­ti, vy­ras gai­li­si tuš­čiai su­gai­šęs lai­ko ir su­si­ga­di­nęs ner­vus. „Ar pa­pras­tam, šių da­ly­kų ne­iš­ma­nan­čiam žmo­gui at­sa­ky­ti už to­kias ki­tų klai­das? Juk tos įstai­gos dar­buo­to­jos tu­rė­jo do­ku­men­tus ap­žvelg­ti ir pa­da­ry­ti iš­va­das, o ne liep­ti pa­pil­do­mai tris šim­tus li­tų mo­kė­ti, vež­tis ma­ti­nin­kus... Kiek se­nu­kų, ne­įsi­gi­li­nant į ap­lin­ky­bes, ši­taip ir iš­siun­čia­ma“, – svars­to jis.

Apie šią si­tu­a­ci­ją VĮ Re­gist­rų cen­tro Vil­niaus fi­lia­lo Uk­mer­gės ir Šir­vin­tų sky­riaus ve­dė­ja-ju­ris­kon­sul­tė Aud­ro­nė Gri­tie­nė sa­ko ži­nan­ti. Pa­ti, kai įvy­ko in­ci­den­tas, ne­bu­vu­si, ta­čiau apie tai pa­pa­sa­ko­ta dar­buo­to­jų.

Ne­nei­gia, jog klai­din­gas įra­šas mi­nė­to­je by­lo­je at­si­ra­do per nesu­si­pra­ti­mą. „Tai­sėm tuo pa­čiu mo­men­tu: iš­kvie­tėm iš dar­bo žmo­gų – at­si­pra­šė, pa­da­rė. Stai­ga ne­įma­no­ma – vis tiek apie po­ros va­lan­dų rei­kia ir kom­piu­te­rių ba­zė­je ras­ti, ir vis­ką su­tvar­ky­ti“, – sa­kė ve­dė­ja.

„Mes ir ne­sa­kom, kad tai – ne mū­sų klai­da. Ją pri­pa­ži­nom, žmo­gaus at­si­pra­šėm. Klys­ta vi­si“, – pri­pa­ži­no ji.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų