Išrinkti geriausi socialiniai darbuotojai

Šias metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pirmą kartą inicijavo Geriausio socialinio darbuotojo rinkimus. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras atviro balsavimo būdu išrinko ir konkursui pristatė Miglę Kačinskienę, vyr. socialinę darbuotoją, vadovaujančią centro Pagalbos į namus skyriui.

 

Sigita Bakanauskienė ir Miglė Kačinskienė.


 

M. Kačinskienė yra įgijusi aukštąjį socialinio darbo išsilavinimą. Savo darbe ji taiko novatoriškus metodus ir nuolat tobulina kvalifikaciją kursuose. Jos vadovaujamas skyrius Ukmergėje teikia socialines paslaugas 92 asmenims. Miglė visus kartą per mėnesį aplanko, nuvyksta pasveikinti jubiliejaus ar kitos asmeninės šventės proga.

Moteris geba išklausyti ir atjausti. Labai dažnai į Centrą atvykę interesantai iš kitų miestų siekia susipažinti su Migle kaip socialinių darbuotojų ir padėjėjų kuratore, kad matytų, kam patiki globoti artimuosius. Miglė visada linksma, pilna gyvenimiškos energijos. Jos besišypsančios akys suteikia pasitikėjimą.

Prieš metus jai buvo patikėta skaityti pranešimą anglų kalba Lenkijoje, tarptautinėje konferencijoje Tarnovo Podgurne „Geroji Ukmergės rajono patirtis neįgaliųjų socialinės integracijos srityje“.

Nuo 2010 metų Miglė renkama kolektyvo atstove Centro valdymo grupėje. Ji geba suburti kolegas darbui. Kolektyvas keliauja, dalyvauja įvairiose sveikatingumo programose. Pernai jis pripažintas sveiko mikroklimato kolektyvu rajone. Tai – didelis Miglės indėlis.

Socialinis darbas – daug kompetencijos, jėgų ir sveikatos reikalaujantis kasdienos maratonas, tad būna dienų, kai grįžta pavargusi, ašarotom akim. Kartais vietoje padėkos išplūsta. Bet būna ir dienų, kai žmonės pakviečia arbatos, pasidžiaugia savo vaikais ir anūkais.

Kolektyvas neapsiriko, nusprendęs deleguoti Miglę Geriausio socialinio darbuotojo rinkimuose. Kuomet ji ir centro direktorė Sigita Bakanauskienė gavo pakvietimus iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės dalyvauti baigiamajame renginyje „Gerumo žvaigždė“ LNK televizijoje, paaiškėjo, kad iš mūsų rajono pristatytos net dvi socialinės darbuotojos. Antroji – Siesikų seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Palčinskienė.

„Tai buvo puiki proga pasidžiaugti socialiniais darbuotojais valstybės mastu“, – sako S. Bakanauskienė. Jos manymu, renginys parodė, kad rūpestis žmogumi, jį ištikusiomis nesėkmėmis yra patyrusių ir patikimų darbuotojų rankose.

Renginio transliacija per LNK numatoma gegužės 1 d.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių

paslaugų centro administratorė

2 straipsnio 2 nuotr.04-28


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų