Koalicija formuoja rajono vadovų būrį

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ jau skel­bė­me, kad rin­ki­mus lai­mė­ju­sių po­li­ti­nių par­ti­jų at­sto­vai pra­dė­jo sa­vi­val­dy­bės va­do­vų pos­tų da­ly­bas ir nu­ma­to į jas kon­kre­čius as­me­nis. Dau­giau­siai man­da­tų rin­ki­muo­se iš­ko­vo­ju­sių par­ti­jų ly­de­riai ar­tė­jant šv. Ve­ly­koms pa­si­ra­šė su­tar­tį dėl val­dan­čio­sios ko­a­li­ci­jos su­da­ry­mo.

 

Ran­ko­mis su­kir­to tri­jų par­ti­jų sky­rių va­do­vai V. Čes­nai­tis, R. Ja­nic­kas, A. Du­dė­nas.


 

Su­tar­tį pa­si­ra­šė tri­jų par­ti­jų sky­rių pir­mi­nin­kai: Dar­bo par­ti­jos – Ro­lan­das Ja­nic­kas, Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų – Arū­nas Du­dė­nas, Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų – Vy­tau­tas Čes­nai­tis.

Val­dan­čio­ji ko­a­li­ci­ja ža­da veik­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bo­je 2015–2019 me­tų ka­den­ci­jos lai­ko­tar­piu.

Ofi­cia­liai pra­neš­ta, ką par­ti­jos siū­lo į pa­grin­di­nes va­do­vau­jan­čias po­zi­ci­jas sa­vi­val­dy­bė­je – me­ro pa­va­duo­to­jo, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus ir pa­va­duo­to­jo.

Skel­bia­ma, kad ko­a­li­ci­jos su­ta­ri­mu stei­gia­mas dar vie­nas pos­tas – me­ro po­li­ti­nio (as­me­ni­nio) pa­si­ti­kė­ji­mo vals­ty­bės tar­nau­to­jo – me­ro pa­ta­rė­jo pa­rei­gy­bė.

So­cial­de­mok­ra­tų par­ti­ja pa­tei­kė Val­do Pet­ro­nio kan­di­da­tū­rą me­ro pa­va­duo­to­jo pa­rei­goms.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pos­tas tu­rė­tų lik­ti so­cial­de­mok­ra­tui Sta­siui Jac­kū­nui. Į jo pa­va­duo­to­jo vie­tą kon­ser­va­to­riai tei­kia Ag­nės Bal­čiū­nie­nės kan­di­da­tū­rą.

Į me­ro pa­ta­rė­jo pos­tą siū­lo­ma Dar­bo par­ti­jos at­sto­vė Lai­ma Gam­bic­kie­nė.

Šią ben­dra­par­tie­tės kan­di­da­tū­rą pa­siū­lęs me­ras R. Ja­nic­kas sa­ko, kad dau­gu­ma ko­a­li­ci­jos na­rių pri­ta­ria pa­siū­ly­mui. Pa­sak jo, šios pa­rei­gos yra ir ki­to­se sa­vi­val­dy­bė­se.

„Sa­vi­val­dy­bės me­ro krū­vis yra tik­rai di­de­lis ir pa­ta­rė­jas ga­lė­tų per­im­ti jo da­lį. Pa­vyz­džiui, at­lik­ti pa­ruo­šia­mą­jį bei ana­li­ti­nį dar­bą“, – pa­aiš­ki­no R. Ja­nic­kas.

Jis įsi­ti­ki­nęs, kad šios pa­rei­gos bus nau­din­gos: „Spren­džiant stra­te­gi­nius ra­jo­no klau­si­mus, val­džia tu­ri ben­drau­ti su rin­kė­jais. Kar­tais tie­siog fi­ziš­kai ne­be­spė­ja­ma. Įstei­gus šias pa­rei­gas, ga­lė­si­me di­des­niu pa­jė­gu­mu ben­drau­ti tiek su gy­ven­to­jais, tiek su ver­slo at­sto­vais.“

Ta­čiau pos­tai ga­lu­ti­nai bus pa­da­lin­ti tik ba­lan­džio 14-ąją, per pir­mą­jį iš­rink­tos nau­jos Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dį. Ja­me pir­miau­siai pri­sieks ta­ry­bos na­riai ir me­ras. Po­sė­džio dar­bot­var­kė­je – vos 6 klau­si­mai, su­si­ję su va­do­vų at­lei­di­mu ir sky­ri­mu.

Val­dan­či­ą­ją ko­a­li­ci­ją su­da­ran­čios par­ti­jos pa­rengs ir sa­vo pro­gra­mą. Su­tar­ta, kad pro­gra­mai pa­reng­ti bus su­da­ry­ta dar­bo gru­pė, į ku­rią par­ti­jos de­le­guos po 4 at­sto­vus.

Ra­jo­no ta­ry­bos val­dan­čio­jo­je ko­a­li­ci­jo­je ža­da dirb­ti 17 ta­ry­bos na­rių iš 25 iš­rink­tų­jų. Tarp jų 7 – Dar­bo par­ti­jos at­sto­vai įskai­tant ir me­rą, 6 so­cial­de­mok­ra­tai bei 4 kon­ser­va­to­riai.

Tai la­bai tvir­ta val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­ja ly­gi­nant su se­ną­ja, ku­rio­je dir­bo vos 13 iš 25 po­li­ti­kų. Dėl to­kio tra­pu­mo bent vie­nam val­dan­čia­jam ne­da­ly­vau­jant po­sė­dy­je, kai ku­rių klau­si­mų spren­di­mas ga­lė­da­vo žlug­ti. Taip kar­tą bu­vo ir nu­ti­kę.

Val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­ją su­da­ran­čių ta­ry­bos na­rių skai­čius dar ga­li kis­ti prie jos pri­si­jun­giant ki­toms po­li­ti­nėms gru­pėms ar­ba pa­vie­niams ta­ry­bos na­riams. Ta­čiau ko­a­li­ci­jos plėt­ra ga­li­ma tik pri­ta­rus vi­soms ją su­da­ran­čioms ša­lims.

Ne­pri­si­jun­gu­sie­ji prie ko­a­li­ci­jos liks opo­zi­ci­jo­je. Jo­je ne­iš­ven­gia­mai at­si­durs 5 Lie­tu­vos vals­tie­čių ir ža­lių­jų są­jun­gos ir 2 Lie­tu­vos lais­vės są­jun­gos at­sto­vai.

Vi­suo­me­ni­nio rin­ki­mų ko­mi­te­to „N. Pu­tei­kio ko­man­da“ iš­kel­ta ir į ta­ry­bą rin­kė­jų iš­rink­ta Ni­jo­lė Gied­rai­tie­nė sa­ko, kad kol kas ne­ke­ti­na jung­tis nei prie val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­jos, nei prie opo­zi­ci­jos. Ji pa­aiš­ki­no, kad tai ne jos vie­nos spren­di­mas, bet vi­sos „N. Pu­tei­kio ko­man­dos“, ku­rios at­sto­vė ji yra.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 2015-04-10-1 straipsnio 2 nuotr 2015-04-10-1 straipsnio 3 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų