L. Graužinienė pasitraukė iš partijos pirmininkės pareigų

Sei­mo va­do­vė uk­mer­giš­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė ant­ra­die­nį at­si­sta­ty­di­no iš Dar­bo par­ti­jos pir­mi­nin­kės pa­rei­gų. Po­li­ti­kė to­kį žings­nį žen­gė „pri­si­im­da­ma as­me­ni­nę at­sa­ko­my­bę už sa­vi­val­dos rin­ki­mų re­zul­ta­tus“. Taip tei­gia­ma trum­pa­me Dar­bo par­ti­jos pra­ne­ši­me spau­dai.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Sei­mo pir­mi­nin­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė.


 

Per sa­vi­val­dos rin­ki­mus už Dar­bo par­ti­ją Lie­tu­vo­je bal­sa­vo 10 proc. rin­kė­jų, juos ap­len­kė so­cial­de­mok­ra­tai, kon­ser­va­to­riai ir li­be­ra­lai. „Dar­bie­čiai“ ga­vo 148 ta­ry­bos na­rių man­da­tus, lai­mė­ti vos trys iš 60 me­rų pos­tai.

Dar­bo par­ti­jos rin­ki­mų šta­bo va­do­vas Vy­tau­tas Gap­šys in­ter­viu LRT Ra­di­jui sa­kė, kad L. Grau­ži­nie­nės spren­di­mas bus ap­svars­ty­tas par­ti­jos ta­ry­bos po­sė­dy­je, ku­ris vyks penk­ta­die­nį.

Kol bus su­šauk­tas par­ti­jos su­va­žia­vi­mas, par­ti­jos pir­mi­nin­ko pa­rei­gas eis pir­ma­sis pir­mi­nin­ko pa­va­duo­to­jas Va­len­ti­nas Bu­kaus­kas.

Dar­bo par­ti­jos įkū­rė­jas Vik­to­ras Us­pas­ki­chas šią sa­vai­tę vie­šai ti­ki­no, kad apie L. Grau­ži­nie­nės pa­si­trau­ki­mą su­ži­no­jęs iš žur­na­lis­tų. Pa­klaus­tas, ar L. Grau­ži­nie­nė ga­li to­liau va­do­vau­ti Sei­mui, jis ne­at­me­tė, kad jos pa­si­trau­ki­mas iš Sei­mo pir­mi­nin­kės pos­to ga­li bū­ti svars­to­mas.

Po­li­to­lo­gų tei­gi­mu, L. Grau­ži­nie­nės at­si­sta­ty­di­ni­mas iš Dar­bo par­ti­jos pir­mi­nin­kės pa­rei­gų ne­reiš­kia, kad ji iš kar­to pra­ran­da ir Sei­mo pir­mi­nin­ko pos­tą: dėl jo spren­džia ne Dar­bo par­ti­ja, o val­dan­čio­ji ko­a­li­ci­ja.

Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė Sei­mo pir­mi­nin­ke bu­vo iš­rink­ta 2013 me­tų spa­lį. Nuo 2013 me­tų po­li­ti­kė va­do­vau­ja ir Dar­bo par­ti­jai. Ne­pai­sant aukš­tų pa­rei­gų, po­li­ti­kė gy­ve­na­mo­sios vie­tos ne­pa­kei­tė – gy­ve­na Uk­mer­gė­je, Gė­lių ra­jo­ne.

Pa­na­šu, jog tai tu­rė­jo įta­kos kai ku­rių uk­mer­giš­kių spren­di­mams sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se: skir­tin­gai nei Lie­tu­vo­je, Uk­mer­gė­je dar­bie­čiai šven­čia per­ga­lę. Dar­bo par­ti­ja iš­ko­vo­jo 6 man­da­tus ra­jo­no ta­ry­bo­je, ku­riai va­do­vaus šios par­ti­jos pir­mi­nin­kas uk­mer­giš­kių me­ru iš­rink­tas Ro­lan­das Ja­nic­kas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų