Spausdinti šį puslapį

L. Graužinienė pasitraukė iš partijos pirmininkės pareigų

Sei­mo va­do­vė uk­mer­giš­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė ant­ra­die­nį at­si­sta­ty­di­no iš Dar­bo par­ti­jos pir­mi­nin­kės pa­rei­gų. Po­li­ti­kė to­kį žings­nį žen­gė „pri­si­im­da­ma as­me­ni­nę at­sa­ko­my­bę už sa­vi­val­dos rin­ki­mų re­zul­ta­tus“. Taip tei­gia­ma trum­pa­me Dar­bo par­ti­jos pra­ne­ši­me spau­dai.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Sei­mo pir­mi­nin­kė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė.


 

Per sa­vi­val­dos rin­ki­mus už Dar­bo par­ti­ją Lie­tu­vo­je bal­sa­vo 10 proc. rin­kė­jų, juos ap­len­kė so­cial­de­mok­ra­tai, kon­ser­va­to­riai ir li­be­ra­lai. „Dar­bie­čiai“ ga­vo 148 ta­ry­bos na­rių man­da­tus, lai­mė­ti vos trys iš 60 me­rų pos­tai.

Dar­bo par­ti­jos rin­ki­mų šta­bo va­do­vas Vy­tau­tas Gap­šys in­ter­viu LRT Ra­di­jui sa­kė, kad L. Grau­ži­nie­nės spren­di­mas bus ap­svars­ty­tas par­ti­jos ta­ry­bos po­sė­dy­je, ku­ris vyks penk­ta­die­nį.

Kol bus su­šauk­tas par­ti­jos su­va­žia­vi­mas, par­ti­jos pir­mi­nin­ko pa­rei­gas eis pir­ma­sis pir­mi­nin­ko pa­va­duo­to­jas Va­len­ti­nas Bu­kaus­kas.

Dar­bo par­ti­jos įkū­rė­jas Vik­to­ras Us­pas­ki­chas šią sa­vai­tę vie­šai ti­ki­no, kad apie L. Grau­ži­nie­nės pa­si­trau­ki­mą su­ži­no­jęs iš žur­na­lis­tų. Pa­klaus­tas, ar L. Grau­ži­nie­nė ga­li to­liau va­do­vau­ti Sei­mui, jis ne­at­me­tė, kad jos pa­si­trau­ki­mas iš Sei­mo pir­mi­nin­kės pos­to ga­li bū­ti svars­to­mas.

Po­li­to­lo­gų tei­gi­mu, L. Grau­ži­nie­nės at­si­sta­ty­di­ni­mas iš Dar­bo par­ti­jos pir­mi­nin­kės pa­rei­gų ne­reiš­kia, kad ji iš kar­to pra­ran­da ir Sei­mo pir­mi­nin­ko pos­tą: dėl jo spren­džia ne Dar­bo par­ti­ja, o val­dan­čio­ji ko­a­li­ci­ja.

Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė Sei­mo pir­mi­nin­ke bu­vo iš­rink­ta 2013 me­tų spa­lį. Nuo 2013 me­tų po­li­ti­kė va­do­vau­ja ir Dar­bo par­ti­jai. Ne­pai­sant aukš­tų pa­rei­gų, po­li­ti­kė gy­ve­na­mo­sios vie­tos ne­pa­kei­tė – gy­ve­na Uk­mer­gė­je, Gė­lių ra­jo­ne.

Pa­na­šu, jog tai tu­rė­jo įta­kos kai ku­rių uk­mer­giš­kių spren­di­mams sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se: skir­tin­gai nei Lie­tu­vo­je, Uk­mer­gė­je dar­bie­čiai šven­čia per­ga­lę. Dar­bo par­ti­ja iš­ko­vo­jo 6 man­da­tus ra­jo­no ta­ry­bo­je, ku­riai va­do­vaus šios par­ti­jos pir­mi­nin­kas uk­mer­giš­kių me­ru iš­rink­tas Ro­lan­das Ja­nic­kas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)