Spausdinti šį puslapį

Molėtų kelias atsidūrė prioritetiniuose sąrašuose

Kelio link Molėtų remontas – skausminga tema ne tik mūsų rajonui. Tačiau neseniai atsirado šiokia tokia prošvaistė – pakoregavus projektą, atsirado galimybė jo rekonstrukciją atlikti etapais.

Gedimino Nemunaičio nuotr. Molėtų kelias – vienas avaringiausių rajone.


Projektas įtrauktas į prioritetinių darbų sąrašą.

Link ežeringųjų Molėtų vedantis plentas – valstybinės reikšmės kelias, kurio remontui jau daug metų ieškoma lėšų valstybės piniginėje.

Želvos seniūnijos seniūnas Kęstutis Mikalajūnas sako, kad raštus dėl šio kelio remonto Susisiekimo ministerijai bei Lietuvos automobilių kelių direkcijai rašo jau beveik dešimtmetį. Atsakymas visuomet grįždavo tas pats – Susisiekimo ministerija atsikalbinėdavo, kad nėra lėšų.

Pasak seniūno, į susirašinėjimą rudenį įsitraukė ir visuomenė. Po išsakytomis problemomis pasirašė penkių aplinkinių kaimų bendruomenių atstovai iš Želvos, Lyduokių, Šešuolių seniūnijų.

Žmonės akcentavo, kad valstybinis kelias Ukmergė–Molėtai – aiškiai per siauras tokiam intensyviam eismui, kuris jame vyksta.

„Pabrėžėme, kad su krovininiu transportu prasilenkiančios lengvosios mašinos kiekvienu atveju turi važiuoti duobėtu kelkraščiu, o tai kelia pavojų ne tik vairuotojams, bet ir dviratininkams, pėstiesiems“, – pasakojo pašnekovas.

Gautame atsakyme į šį Želvos seniūnijos bei kaimo bendruomenių paklausimą dėl minėto kelio remonto iš Susisiekimo ministerijos viceministro Vladislavo Kondrotovičiaus – vilties kibirkštėlė.

Jame paaiškinta, kad projektas dėl kelio Ukmergė–Molėtai rekonstrukcijos pakoreguotas. Jis „perskeltas“ į du savarankiškus projektus. Tai įgalina padalinti ir visai rekonstrukcijai atlikti reikalingą pinigų sumą.

Anot K. Mikalajūno, bendra suma apie 20 kilometro kelio ruožo rekonstrukcijai pagal projektą susidaro „kosminė“ – beveik 44 milijonai.

Kelio ruožas nuo 2,4 iki 12,9 kilometro pagal projektą kainuos 28,6 milijono litų. Atkarpos nuo 12,9 iki 19,1 kilometro rekonstrukcijai prireiks 15,3 milijono litų.

Šių ruožų rekonstrukciją atlikti numatyta 2014–2016 metų laikotarpyje. Tačiau pažymėta ir tai, kad rekonstrukcijos galimybės ir terminai gali keistis priklausomai nuo pagal Kelių priežiūros ir plėtros programą skiriamų lėšų.

„Šios kelio rekonstrukcijos dalinimas į du projektus įgalina rekonstrukciją atlikti etapais ir suteikia vilties, kad jis pajudės“, – svarsto K. Mikalajūnas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Investicijų skyriaus vedėjas Remigijus Lipkevičius informavo, kad valstybinio kelio Ukmergė–Molėtai rekonstrukcija yra įtraukta į direkcijos sudarytą prioritetinių projektų sąrašą.

Šiuos projektus siūloma finansuoti Europos Sąjungos 2014– 2020 struktūrinės paramos lėšomis. Prioritetinių projektų sąrašą dar turi patvirtinti Susisiekimo ministerija.

„Jeigu bus pritarta, konkursines procedūras planuojama atlikti jau šiais metais. Šiuo metu yra rengiami techniniai projektai, pirkimo dokumentai“, – sako vedėjas.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)