Spausdinti šį puslapį

Neeilinį posėdį pavadino spektakliu

Pir­ma­die­nį su­reng­tas ne­ei­li­nis ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dis  tru­ko re­kor­diš­kai trum­pai – maž­daug 6 mi­nu­tes. Jis bai­gė­si po vie­nin­te­lio bal­sa­vi­mo ne­pa­tvir­ti­nus dar­bot­var­kės. Ne­ei­li­nis po­sė­dis su­šauk­tas opo­zi­ci­nių frak­ci­jų ini­cia­ty­va. Ja­me iš­kel­ti rei­ka­la­vi­mai dėl ko­mi­si­jų su­da­ry­mo ga­li­miems vals­ty­bės tar­nau­to­jų...

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

...Gied­riaus Po­ciaus ir Sta­sio Jac­kū­no tar­ny­bi­niams nu­si­žen­gi­mams iš­tir­ti.

S. Jac­kū­ną opo­zi­ci­ja kal­ti­na dėl jo pa­si­ra­šy­tos su­tar­ties su Žel­vos ir Vep­rių vi­du­ri­nių mo­kyk­lų pa­sta­tus re­no­vuo­ti tu­rė­ju­sia, ta­čiau su­tar­ties są­ly­gų ne­vyk­džiu­sia įmo­ne. G. Po­ciui kal­ti­ni­mai mes­ti kaip Vie­šų­jų pir­ki­mų ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kui. Mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei šį ru­de­nį dėl vie­šų­jų pir­ki­mų pro­ce­dū­rų pa­žei­di­mų Lie­tu­vos ape­lia­ci­nio teis­mo spren­di­mu skir­ta bau­da.

Bū­tų ne­tei­sė­ta

Ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys po­sė­džio da­ly­vius in­for­ma­vo apie tei­si­nin­kų iš­va­dą dėl pa­teik­tų spren­di­mų pro­jek­tų.

Jo­je tei­gia­ma, kad Vie­tos sa­vi­val­dos įsta­ty­me nu­ro­do­ma, jog tar­ny­bi­nes nuo­bau­das sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui bei pa­va­duo­to­jui už tar­ny­bi­nius nu­si­žen­gi­mus ski­ria sa­vi­val­dy­bės ta­ry­ba. Tar­ny­bi­nės nuo­bau­dos sky­ri­mo pro­ce­dū­ra pra­de­da­ma me­ro ini­cia­ty­va ar­ba re­mian­tis jo gau­ta ra­šy­ti­ne in­for­ma­ci­ja apie tar­ny­bi­nius nu­si­žen­gi­mus.

Pa­sak me­ro, tar­ny­bi­niam nu­si­žen­gi­mui tir­ti ko­mi­si­ją su­da­rius sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bai, ji bū­tų lai­ky­ti­na ne­tei­sė­ta, o jos spren­di­mai ne­ga­lė­tų bū­ti lai­ko­mi tei­sė­tais. Mi­nė­tai iš­va­dai pri­ta­rė ir Vy­riau­sy­bės at­sto­vas Vil­niaus ap­skri­ty­je.

Pa­tei­kęs to­kias iš­va­das V. Pa­knys pa­tei­kė siū­ly­mą už dar­bot­var­kę ne­bal­suo­ti. Dau­gu­mos bal­sais šiam siū­ly­mui pri­tar­ta.

Ne­pri­ta­rus dar­bot­var­kei po­sė­dis bai­gė­si. Ta­čiau ra­jo­no ži­niask­lai­dos at­sto­vai dar bu­vo pa­kvies­ti į spau­dos kon­fe­ren­ci­ją ki­to­je sa­lė­je.

Iš­dės­tė si­tu­a­ci­ją

Su­si­rin­kus žur­na­lis­tams ir ra­jo­no va­do­vams iš pas­kos, kad ir ne­kvies­ti, at­ėjo ir opo­zi­ci­nių frak­ci­jų na­riai. Jiems pra­ne­ši­mą spau­dai iš­klau­sy­ti leis­ta.

Sa­vo pa­si­sa­ky­me ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius S. Jac­kū­nas iš­dės­tė is­to­ri­ją, su­si­ju­sią su jam ne­ma­lo­nę už­trau­ku­sia mo­kyk­lų re­no­va­ci­jos su­tar­ti­mi.

Ji sau­sį bu­vo pa­si­ra­šy­ta su ma­žiau­sią kai­ną pa­siū­liu­sia UAB „Go­ra“. Ta­čiau vė­liau pa­aiš­kė­jo, kad dar­bai strin­ga ir lai­ku tik­rai ne­bus už­baig­ti. Rug­pjū­tį su­tar­tis įmo­nės pra­šy­mu bu­vo pra­tęs­ta. Šiuo me­tu abie­jo­se mo­kyk­lo­se at­lik­ta maž­daug po pu­sę pla­nuo­tų dar­bų, o pa­ti „Go­ra“ pa­skel­bė su­si­dū­ru­si su fi­nan­si­niais sun­ku­mais. Su­tar­čių ji esą ne­įvyk­dė vi­so­je Lie­tu­vo­je – maž­daug 20-yje ob­jek­tų. Mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė yra pa­skel­bu­si mo­kyk­los pa­tal­pų kon­ser­va­vi­mo dar­bų kon­kur­są. Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius at­si­pra­šė mo­kyk­lų ben­druo­me­nių na­rių už ne­pa­to­gu­mus ir dė­ko­jo už su­pra­ti­mą.

Si­tu­a­ci­ją, dėl ku­rios yra kal­ti­na­mas, iš­dės­tė ir ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas G. Po­cius. Ji su­si­ju­si su Pa­bais­ko pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­der­ni­za­vi­mu. Per­nai gruo­dį vy­ko kon­kur­sas dėl šio pro­jek­to vyk­dy­mo. Pa­aiš­kė­jus lai­mė­to­jui bu­vo pa­skelb­ta ki­tos kon­kur­so da­ly­vės pre­ten­zi­ja dėl esą ne­tin­ka­mai su­da­ry­tos ran­gos su­tar­ties. Vė­liau teis­mas skun­dą pa­ten­ki­no ir sky­rė sa­vi­val­dy­bei ke­lio­li­kos tūks­tan­čių li­tų bau­dą. Ta­čiau ad­mi­nist­ra­ci­ja šį spren­di­mą yra ap­skun­du­si. Skun­dą teis­mas pri­ėmė. G. Po­cius ti­ki, kad ki­tas spren­di­mas bus pa­lan­kus sa­vi­val­dy­bei ir bau­dos mo­kė­ti ne­teks.

Pa­va­di­no spek­tak­liu

Ra­jo­no me­ro įsi­ti­ki­ni­mu, aki­vaiz­du, jog pro­ce­sai, dėl ku­rių yra kal­ti­na­mi sa­vi­val­dy­bės va­do­vai, yra ne­si­bai­gę, nė­ra fak­tų, kad spren­di­mai pri­ima­mi ap­lai­džiai. Prie­šin­gai, da­ro­ma vis­kas, kad esa­mo­je si­tu­a­ci­jo­je tu­rė­tu­me op­ti­ma­lų re­zul­ta­tą. To­dėl me­ras įsi­ti­ki­nęs, kad nė­ra pa­grin­do pra­dė­ti tar­ny­bi­nio nu­si­žen­gi­mo pro­ce­dū­ras.

Opo­zi­ci­jos veiks­mus, kai kon­sta­tuo­ja­mi fak­tai jiems ne­įvy­kus, jis įver­ti­no kaip prieš­rin­ki­mi­nę re­kla­mi­nę kam­pa­ni­ją, o si­tu­a­ci­ją, kai pa­ty­rę po­li­ti­kai, reng­da­mi spren­di­mo pro­jek­tus ne­ei­li­niam po­sė­džiui, ne­ži­no­jo ele­men­ta­rių įsta­ty­mo nuo­sta­tų – po­li­ti­niu spek­tak­liu.

Dėl ne­vy­ku­sio ne­ei­li­nio po­sė­džio ne tik bu­vo su­gaiš­tas ke­lias­de­šim­ties žmo­nių lai­kas, bet ir grei­čiau­siai tai kai­nuos ra­jo­no biu­dže­tui, mat ta­ry­bos na­riams už po­sė­džia­vi­mą yra ap­mo­ka­ma. 

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)