Opozicijos priekaištai – rajono vadovams

Uk­mer­gės ra­jo­no val­džią vie­nu ar ki­tu klau­si­mu nuo­lat kri­ti­kuo­jan­ti sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos opo­zi­ci­ja jai vėl pa­tei­kė ke­le­tą pa­reiš­ki­mų. Ra­jo­no va­do­vams prie­kaiš­tau­ja­ma dėl kom­pe­ten­ci­jos ne­tu­rė­ji­mo bei ne­veik­lu­mo vyk­dant ka­den­ci­jos pra­džio­je už­si­brėž­tus už­da­vi­nius.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Taip pat val­dan­tie­ji kal­ti­na­mi ne­ly­gių tei­sių ver­slo ob­jek­tams su­da­ry­mu.

Anot opo­zi­ci­jos na­rių, kai ku­rios ra­jo­no mo­kyk­los rug­sė­jo 1-osios šven­tę pa­si­tin­ka ne­pa­si­ruo­šu­sios. Su pa­sto­liais prie sie­nų moks­lei­vius pa­si­tiks Žel­vos ir Vep­rių vi­du­ri­nės mo­kyk­los. Jo­se at­lie­ka­ma re­konst­ruk­ci­ja tu­rė­jo bū­ti baig­ta iki rug­sė­jo 1 die­nos, ta­čiau pa­baig­tu­vių dar ne­su­lauk­ta.

Kri­ti­kos srau­tas nu­kreip­tas ir į ra­jo­no ši­lu­mos ūkį. Va­do­vams iš­sa­ko­mi prie­kaiš­tai – dėl pla­nuo­tų, bet už­šal­dy­tų bio­ka­ti­li­nės sta­ty­bų Del­tu­vos gat­vė­je. Tei­gia­ma, kad ne­bus įgy­ven­din­ti pla­nai šiam šil­dy­mo se­zo­nui pa­leis­ti bio­ka­ti­lą Švie­sos gat­vė­je esan­čio­je ka­ti­li­nė­je. Ra­jo­no bei UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ va­do­vai ra­gi­na­mi per­tvar­ky­ti ši­lu­mos punk­tus dau­gia­bu­čiuo­se na­muo­se. Da­bar­ti­niuo­se ši­lu­mos punk­tuo­se ši­lu­mos kie­kio pa­ro­dy­mai esą iš­krei­pia­mi.

Opo­zi­ci­jos pa­reiš­ki­muo­se – pa­si­pik­ti­ni­mas di­de­lė­mis spra­go­mis at­lie­kų tvar­ky­mo sis­te­mo­je. At­lie­kų rū­šia­vi­mo aikš­te­lės, ku­ri su­ma­žin­tų į mo­ka­mą są­var­ty­ną ve­ža­mų at­lie­kų kie­kį, ne­tu­ri­me.

Pri­si­min­ta ir pa­va­sa­rį nu­skam­bė­ju­si bu­vu­sios Jau­ni­mo mo­kyk­los pa­tal­pų nuo­mos is­to­ri­ja. Sa­vi­val­dy­bė bu­vo pa­si­ren­gu­si jas iš­nuo­mo­ti ry­šio ope­ra­to­riui „Bi­tė Lie­tu­va“. Ta­čiau tam pa­prieš­ta­ra­vu­si opo­zi­ci­ja iš­gąs­di­no „Bi­tės“ va­do­vus, ku­rie san­do­riui ne­si­ry­žo dėl po­li­ti­kų ne­su­ta­ri­mų. Ben­dro­vė Uk­mer­gė­je pa­tal­pas iš­si­nuo­mo­jo iš ver­sli­nin­kų.

Prie­kaiš­tau­ja­ma, kad ne­pa­vy­kus su­si­tar­ti su „Bi­te“, ne­skel­bia­mas vie­šų­jų pir­ki­mų kon­kur­sas. Be to, bu­vo nu­ma­ty­ta apie 70 tūkst. li­tų au­to­mo­bi­lių aikš­te­lės įren­gi­mui, ap­lin­kos su­tvar­ky­mui, ki­tiems rei­ka­lams.

Ta­čiau šie pi­ni­gai, ne­pa­vy­kus san­do­riui, ne­per­ve­da­mi į Uk­mer­gės ra­jo­no smul­kaus ir vi­du­ti­nio ver­slo rė­mi­mo fon­dą. Tai bū­tų pa­ra­ma ra­jo­no ver­sli­nin­kams.

Šie opo­zi­ci­jos pa­reiš­ki­mai teik­ti ket­vir­ta­die­nį vy­ku­sia­me sa­vi­val­dy­bės ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų