Spausdinti šį puslapį

Opozicijos priekaištai – rajono vadovams

Uk­mer­gės ra­jo­no val­džią vie­nu ar ki­tu klau­si­mu nuo­lat kri­ti­kuo­jan­ti sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos opo­zi­ci­ja jai vėl pa­tei­kė ke­le­tą pa­reiš­ki­mų. Ra­jo­no va­do­vams prie­kaiš­tau­ja­ma dėl kom­pe­ten­ci­jos ne­tu­rė­ji­mo bei ne­veik­lu­mo vyk­dant ka­den­ci­jos pra­džio­je už­si­brėž­tus už­da­vi­nius.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Taip pat val­dan­tie­ji kal­ti­na­mi ne­ly­gių tei­sių ver­slo ob­jek­tams su­da­ry­mu.

Anot opo­zi­ci­jos na­rių, kai ku­rios ra­jo­no mo­kyk­los rug­sė­jo 1-osios šven­tę pa­si­tin­ka ne­pa­si­ruo­šu­sios. Su pa­sto­liais prie sie­nų moks­lei­vius pa­si­tiks Žel­vos ir Vep­rių vi­du­ri­nės mo­kyk­los. Jo­se at­lie­ka­ma re­konst­ruk­ci­ja tu­rė­jo bū­ti baig­ta iki rug­sė­jo 1 die­nos, ta­čiau pa­baig­tu­vių dar ne­su­lauk­ta.

Kri­ti­kos srau­tas nu­kreip­tas ir į ra­jo­no ši­lu­mos ūkį. Va­do­vams iš­sa­ko­mi prie­kaiš­tai – dėl pla­nuo­tų, bet už­šal­dy­tų bio­ka­ti­li­nės sta­ty­bų Del­tu­vos gat­vė­je. Tei­gia­ma, kad ne­bus įgy­ven­din­ti pla­nai šiam šil­dy­mo se­zo­nui pa­leis­ti bio­ka­ti­lą Švie­sos gat­vė­je esan­čio­je ka­ti­li­nė­je. Ra­jo­no bei UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ va­do­vai ra­gi­na­mi per­tvar­ky­ti ši­lu­mos punk­tus dau­gia­bu­čiuo­se na­muo­se. Da­bar­ti­niuo­se ši­lu­mos punk­tuo­se ši­lu­mos kie­kio pa­ro­dy­mai esą iš­krei­pia­mi.

Opo­zi­ci­jos pa­reiš­ki­muo­se – pa­si­pik­ti­ni­mas di­de­lė­mis spra­go­mis at­lie­kų tvar­ky­mo sis­te­mo­je. At­lie­kų rū­šia­vi­mo aikš­te­lės, ku­ri su­ma­žin­tų į mo­ka­mą są­var­ty­ną ve­ža­mų at­lie­kų kie­kį, ne­tu­ri­me.

Pri­si­min­ta ir pa­va­sa­rį nu­skam­bė­ju­si bu­vu­sios Jau­ni­mo mo­kyk­los pa­tal­pų nuo­mos is­to­ri­ja. Sa­vi­val­dy­bė bu­vo pa­si­ren­gu­si jas iš­nuo­mo­ti ry­šio ope­ra­to­riui „Bi­tė Lie­tu­va“. Ta­čiau tam pa­prieš­ta­ra­vu­si opo­zi­ci­ja iš­gąs­di­no „Bi­tės“ va­do­vus, ku­rie san­do­riui ne­si­ry­žo dėl po­li­ti­kų ne­su­ta­ri­mų. Ben­dro­vė Uk­mer­gė­je pa­tal­pas iš­si­nuo­mo­jo iš ver­sli­nin­kų.

Prie­kaiš­tau­ja­ma, kad ne­pa­vy­kus su­si­tar­ti su „Bi­te“, ne­skel­bia­mas vie­šų­jų pir­ki­mų kon­kur­sas. Be to, bu­vo nu­ma­ty­ta apie 70 tūkst. li­tų au­to­mo­bi­lių aikš­te­lės įren­gi­mui, ap­lin­kos su­tvar­ky­mui, ki­tiems rei­ka­lams.

Ta­čiau šie pi­ni­gai, ne­pa­vy­kus san­do­riui, ne­per­ve­da­mi į Uk­mer­gės ra­jo­no smul­kaus ir vi­du­ti­nio ver­slo rė­mi­mo fon­dą. Tai bū­tų pa­ra­ma ra­jo­no ver­sli­nin­kams.

Šie opo­zi­ci­jos pa­reiš­ki­mai teik­ti ket­vir­ta­die­nį vy­ku­sia­me sa­vi­val­dy­bės ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)