Spausdinti šį puslapį

Pokyčių po rinkimų viliasi ir jaunimas

Uk­mer­gės ra­jo­no jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jų są­jun­ga „Ap­skri­ta­sis sta­las“ į de­ba­tus su kan­di­da­tais į ra­jo­no me­rus pa­kvie­tė jau­ni­mą. Do­mė­ta­si po­li­ti­kų tiks­lais, kal­bė­ta apie jų rin­ki­mų pro­gra­mas. Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tre vy­kęs su­si­ti­ki­mas – ša­lies jau­ni­mui skir­to pro­jek­to „Man ne dzin“ da­lis.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

 

„De­ba­tų tiks­las bu­vo mums pa­tiems ge­riau su­si­pa­žin­ti su kan­di­da­tais, su vi­sais pa­ben­drau­ti – ne­at­ėjo tik vie­nas“, – pa­sa­ko­jo „Ap­skri­to­jo sta­lo“ pir­mi­nin­kas Si­mo­nas Ka­les­ny­kas. Dis­ku­tuo­ta apie jau­ni­mo ir sa­vi­val­dy­bės ben­dra­dar­bia­vi­mą, apie tai, kaip jau­ni žmo­nės ma­to sa­vo mies­tą, ko ja­me pa­si­gen­da.

„Dau­giau­sia klau­si­mų kan­di­da­tams bu­vo už­duo­ta apie tai, ką jie da­ry­tų jau­ni­mo la­bui, ko rei­kia, kad jis grįž­tų į Uk­mer­gę. Vie­ni mums pa­si­ro­dė stip­rūs, ki­ti pa­sa­kė tik ke­lis žo­džius, ta­čiau rin­ki­mai tu­rė­tų bū­ti įdo­mūs, nes kan­di­da­tuo­ja įdo­mūs žmo­nės“, – ma­no jis.

Pa­sa­ko­jo, jog „Ap­skri­ta­sis sta­las“ pri­klau­so prie Lie­tu­vos jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jų ta­ry­bos (LiJOT), ku­ri ir vyk­do pro­jek­tą „Man ne dzin“. Šio pro­jek­to part­ne­ris – „Ži­nau, ką ren­ku“: Lie­tu­vos jau­ni­mo ini­cia­ty­va, sie­kian­ti už­tik­rin­ti skaid­rią po­li­ti­ką ir raš­tin­gą rin­kė­jo pa­si­rin­ki­mą.

„Man ne dzin“ yra ne po­li­ti­nė kam­pa­ni­ja, ska­ti­nan­ti jau­nus žmo­nes bal­suo­ti ir ak­ty­viai da­ly­vau­ti pi­lie­ti­nia­me gy­ve­ni­me. Ji gy­vuo­ja nuo 2004-ųjų, kai Lie­tu­va pir­mą kar­tą da­ly­va­vo Eu­ro­pos Par­la­men­to rin­ki­muo­se. LiJOT tuo­met ir ėmė­si šios ini­cia­ty­vos.

Uk­mer­gės „Ap­skri­ta­sis sta­las“ jun­gia ne vie­ną or­ga­ni­za­ci­ją – skau­tus, „OBA“, „Gel­bė­kit vai­kus“ ir ki­tas. „Ma­tom jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jų gy­vy­biš­ku­mą, tik jos ver­da sa­vy, per ma­žai vie­ši­na­si apie veik­lą. Gal to­dėl ir ak­ty­vaus jau­ni­mo sun­ku pri­trauk­ti, o tam rei­kia ly­de­rių. Tuo la­biau, jog ir mo­kyk­lo­se mo­ki­nių sa­vi­val­dos mer­di“, – pa­ste­bi S. Ka­les­ny­kas.

Vie­na iš spręs­ti­nų taip pat va­di­na jau­ni­mo lais­va­lai­kio Uk­mer­gė­je pro­ble­mą: „Juk tik ka­vi­nių ir ba­rų ne­už­ten­ka. Ki­no būk­lė ap­gai­lė­ti­na, vie­šo­jo trans­por­to – ir­gi.“ Šie klau­si­mai ap­ta­ri­nė­ja­mi su­si­ti­ki­muo­se su sa­vi­val­dy­bės, jos įmo­nių va­do­vais.

„Mū­sų už­duo­tis – at­sto­vau­ti jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jų in­te­re­sams. Mums rū­pi, ką jos vei­kia, do­mi­mės, kaip se­ka­si su­si­pa­žin­ti or­ga­ni­za­ci­jo­se dir­ban­tiems sa­va­no­riams, – apie „Ap­skri­to­jo sta­lo“ veik­lą pa­sa­ko­jo jo pir­mi­nin­kas. – Taip pat lau­kiam, kol sa­vi­val­dy­bė pa­skelbs pro­jek­tus. Šie­met, juos vyk­dy­da­mi, uk­mer­giš­kiai vėl ben­dra­dar­biaus su jau­ni­mo or­ga­ni­za­ci­jo­mis iš Tur­ki­jos, Ru­mu­ni­jos, ki­tų ša­lių.“

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)