Privatizuojamų pastatų sąrašas ilgėja

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja at­ran­da vis dau­giau pa­sta­tų, ku­riuos no­rė­tų pri­va­ti­zuo­ti. Kai ku­rie iš jų jau su­lau­kė pir­kė­jų. Tarp to­kių – į Ne­kil­no­ja­mo kul­tū­ros pa­vel­do re­gist­rą įtrauk­ta bu­vu­si Še­šuo­lių kle­bo­ni­ja.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Tarp par­duo­da­mų ob­jek­tų – bu­vu­sio ben­dra­bu­čio pa­sta­tas.


 

Pir­kė­jams at­lais­vin­tas ir vai­kų bib­lio­te­kai daug me­tų tar­na­vęs pa­sta­tas Vy­tau­to gat­vė­je.

Ra­jo­no va­do­vų su­da­ry­ta dar­bo gru­pė ver­ti­no sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čių pa­sta­tų būk­lę ir ga­li­my­bę juos pa­nau­do­ti.

Tuo tiks­lu vyk­ta į At­ko­čių, Ja­ku­tiš­kių, Tul­pia­kie­mio, Lė­no, Sli­žių, Liau­šių kai­mus, Še­šuo­lius, Vep­rius. Čia klau­si­mai svars­ty­ti su vie­tos ben­druo­me­nė­mis.

Dar­bo gru­pei pir­mi­nin­kau­jan­tis ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gied­rius Po­cius sa­ko, kad kai ku­rie sta­ti­niai pa­tiems nie­kaip ne­be­pri­tai­ko­mi.

Ra­jo­no ta­ry­ba jau pa­tvir­ti­no siū­lo­mų pri­va­ti­zuo­ti pa­sta­tų są­ra­šą. Ja­me – Vi­diš­kių ir Tul­pia­kie­mio pir­tys, bu­vę Pet­ro­nių, At­ko­čių, Tau­jė­nų, Ly­duo­kių kul­tū­ros na­mai. Taip pat ja­me – Ant­akal­nio, Dau­man­tiš­kių, Liau­šių kai­muo­se, Že­mait­kie­my­je bei Ly­duo­kiuo­se esan­čios iš­tuš­tė­ju­sios mo­kyk­los.

Bu­vu­sios Ly­duo­kių mo­kyk­los pa­sta­tas, už­iman­tis 1652 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­tą, – be­ne di­džiau­sias, ku­rį pas­ta­ruo­ju me­tu no­ri­ma pri­va­ti­zuo­ti.

G. Po­cius pa­sa­ko­jo, kad kai ku­rie pa­sta­tai jau su­lau­kė pir­kė­jų dė­me­sio. Sa­vi­val­dy­bė jau ga­vo pra­šy­mą pri­va­ti­zuo­ti bu­vu­sią Še­šuo­lių kle­bo­ni­ją. Nors pa­sta­tas, pa­sak dar­bo gru­pės pir­mi­nin­ko, ir nė­ra pa­čios ge­riau­sios būk­lės.

Be to, tai iš­skir­ti­nis sta­ti­nys – kul­tū­ros pa­vel­do ob­jek­tas.

Kai ob­jek­tas įrauk­tas į Ne­kil­no­ja­mo­jo kul­tū­ros pa­vel­do re­gist­rą, pri­va­ti­zuo­jant nu­ro­do­ma są­ly­ga tvar­ky­tis ja­me ne­pa­žei­džiant Ne­kil­no­ja­mo­jo kul­tū­ros pa­vel­do ap­sau­gos įsta­ty­mo.

Pir­kė­jai do­mi­si ir ki­tais par­duo­da­mais ob­jek­tais.

Mies­te – ad­mi­nist­ra­ci­nė­mis 19 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to pa­tal­po­mis Kau­no g. 16A. Tei­rau­ta­si ir dėl ga­li­my­bės įsi­gy­ti Už­upio pa­grin­di­nės mo­kyk­los ben­dra­bu­tį. Šis 1597 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to sta­ti­nys taip pat įtrauk­tas į pri­va­ti­zuo­ja­mų­jų są­ra­šą.

Iš vi­so rim­tai su­si­do­mė­ta pen­kiais ob­jek­tais. Kai­muo­se ga­li­my­be įsi­gy­ti val­diš­ką tur­tą dau­giau­siai do­mi­si vie­ti­niai gy­ven­to­jai. At­si­ra­do no­rin­čių­jų pirk­ti bu­vu­sią Tau­jė­nų pir­tį, Ant­akal­ny­je esan­čius ga­ra­žus ir dar ke­lis ob­jek­tus.

Pa­sak G. Po­ciaus, pri­va­ti­zuo­ja­mų sta­ti­nių są­ra­šas nuo­lat il­gė­ja. Į jį ke­ti­na­ma įtrauk­ti dar du uk­mer­giš­kiams ge­rai ži­no­mus pa­sta­tus.

Vie­nas to­kių – Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos vai­kų li­te­ra­tū­ros sky­rius. Vai­kiš­ka li­te­ra­tū­ra jau iš­kel­din­ta į pa­grin­di­nį bib­lio­te­kos pa­sta­tą. Ten bib­lio­te­ki­nin­kai pri­ima ma­žuo­sius lan­ky­to­jus. Baž­ny­čios ir Vy­tau­to gat­vių kam­pe esan­tis sta­ti­nys ren­gia­mas pri­va­ti­za­ci­jai. Šiuo me­tu tvar­ko­mi tam rei­ka­lin­gi do­ku­men­tai.

Toks pat li­ki­mas lau­kia Kau­no gat­vė­je Nr. 66 esan­čio so­viet­me­čiu ka­ri­niam ko­mi­sa­ria­tui tar­na­vu­sio sta­ti­nio. Lie­tu­vai at­ga­vus ne­pri­klau­so­my­bę čia trum­pam įsi­kū­rė vie­nin­te­lis taip ir ne­iš­si­lai­kęs Uk­mer­gė­je pri­va­tus vai­kų dar­že­lis, vė­liau glau­dė­si sa­ma­rie­čiai ir net sen­daik­čių tur­ge­lis.

Ra­jo­ne ma­žė­jant gy­ven­to­jų skai­čiui, sa­vi­val­dy­bės iš­lai­ko­mi pa­sta­tai tam­pa vis di­des­ne vi­sų mū­sų mo­kes­čių mo­kė­to­jų naš­ta. Pa­sta­tų ap­šil­dy­mas, prie­žiū­ra – iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to, ku­ris yra vi­sų ra­jo­no gy­ven­to­jų mo­kes­čiais su­kaup­tas iž­das.

Kai kur ne­nau­do­ja­mi pa­sta­tai net sau­go­ja­mi, kad ne­bū­tų nu­nio­ko­ti ir ne­nu­ver­tė­tų pa­sta­to ver­tė. Net įstei­gia­mas sar­go eta­tas. Pa­vyz­džiui, taip ten­ka ser­gė­ti bu­vu­sią Ly­duo­kių mo­kyk­lą.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų