Spausdinti šį puslapį

Ro­ta­ci­ja po­li­ci­jos va­do­vui – pa­lan­ki

Ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis šio­se pa­rei­go­se lie­ka dar vie­nai pen­ke­rių me­tų ka­den­ci­jai. Tai pa­aiš­kė­jo po ša­lies po­li­ci­jos įstai­gų veik­lą ir jų va­do­vų dar­bą ver­ti­nu­sios Ro­ta­ci­nės ko­mi­si­jos iš­va­dų.

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ro­lan­das Kiš­kis lie­ka prie Uk­mer­gės po­li­ci­jos vai­ro.


Ro­ta­ci­ja ša­lies po­li­ci­jo­je įves­ta pir­mą kar­tą. Tai kol kas – vie­nin­te­lė vi­daus rei­ka­lų sis­te­mos įstai­ga, sa­va­ran­kiš­kai pra­dė­ju­si įgy­ven­din­ti šią tvar­ką. Ji pa­lie­tė tuos ap­skri­čių bei ra­jo­nų po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tų va­do­vus, ku­rių pen­ke­rių me­tų va­do­va­vi­mo ka­den­ci­ja ei­nan­ti į pa­bai­gą.

Jau pra­si­dė­jęs ro­ta­ci­jos pro­ce­sas, su­si­de­dan­tis iš ke­lių eta­pų, vyk­do­mas pa­gal vi­daus rei­ka­lų mi­nist­ro pa­tvir­tin­tą ap­ra­šą. Ka­den­ci­ją bai­gu­sių ar be­bai­gian­čių pa­rei­gū­nų dar­bo re­zul­ta­tus ver­ti­no po­li­ci­jos ge­ne­ra­li­nio ko­mi­sa­ro pa­tvir­tin­ta Ro­ta­ci­jos ko­mi­si­ja.

Va­do­va­vi­mo Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui pen­kme­tį R. Kiš­kis mi­nin­tis kaip tik šią sa­vai­tę. Vi­daus rei­ka­lų sis­te­mo­je 37 me­tų pa­rei­gū­nas dir­ba nuo 1995-ųjų. Ren­gian­tis ro­ta­ci­jai, jis bei ko­le­gos iš ki­tų ra­jo­nų bu­vo ates­tuo­ti pa­gal su­da­ry­tą spe­cia­lią tvar­ką.

R. Kiš­kis pa­sa­ko­jo, jog ver­ti­nant jo to­les­nes va­do­va­vi­mo ar dar­bo ki­to­se pa­rei­go­se ga­li­my­bes, bu­vo ana­li­zuo­ja­mi veik­los ro­dik­liai, nu­si­kals­ta­mu­mo mū­sų ra­jo­ne si­tu­a­ci­ja. Uk­mer­gės ko­mi­sa­ria­to re­zul­ta­tai, anot pa­šne­ko­vo, – tei­gia­mi. Ko­mi­si­ja pa­gal juos spren­dė, ar pa­rei­gū­ną per­kel­ti į ki­tas pa­rei­gas to­je pa­čio­je ar­ba ki­to­je po­li­ci­jos įstai­go­je, ar siū­ly­ti pra­tęs­ti jo tar­ny­bos ei­na­mo­se pa­rei­go­se lai­ko­tar­pį ne il­giau kaip 5 me­tams.

Pats R. Kiš­kis bu­vo iš­reiš­kęs pa­gei­da­vi­mą bū­tent dėl pas­ta­ro­sios ga­li­my­bės. Ne­se­niai vy­ku­sia­me Ro­ta­ci­jos ko­mi­si­jos po­sė­dy­je tam pri­tar­ta, o ga­lu­ti­nį spren­di­mą dėl to­kio jos siū­ly­mo pri­ėmė po­li­ci­jos ge­ne­ra­li­nis ko­mi­sa­ras Sau­lius Skver­ne­lis.

To­se pa­čio­se va­do­vau­ja­mo­se pa­rei­go­se ko­mi­si­jos na­rių siū­ly­mu li­ko ir dau­giau ki­tų ra­jo­nų ko­mi­sa­ria­tų pa­rei­gū­nų, ku­riems tai­ky­ti­na ro­ta­ci­ja. Dau­giau­sia, anot pa­šne­ko­vo, – iš­dir­bu­sių­jų vie­ną ka­den­ci­ją. Tuo me­tu kai ku­rie va­do­vai dar­bo vie­tas pa­kei­tė.

Po­li­ci­jos per­so­na­lo ro­ta­ci­jos pro­gra­mo­je api­brėž­ta, jog ro­ta­ci­ja sie­kia­ma su­for­muo­ti to­kias są­ly­gas, kad bū­tų iš­veng­ta te­ri­to­ri­nės po­li­ci­jos įstai­gos ar po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­ko sub­jek­ty­vaus pa­rei­gū­nų ver­ti­ni­mo, kai at­si­ran­da tam tik­ros sim­pa­ti­jos ar an­ti­pa­ti­jos. Taip pat sie­kia­ma iš­veng­ti at­ve­jų, kai pa­rei­gū­nai ar­ti­mai ben­drau­ja su vie­ti­nės val­džios at­sto­vais ar pa­žei­džia Vie­šų­jų ir pri­va­čių in­te­re­sų de­ri­ni­mo vals­ty­bi­nė­je tar­ny­bo­je įsta­ty­mą.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)