Prezidentė apdovanojo padėkomis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Bibliografijos ir kraštotyros skyriaus vedėją Sigitą Astikienę. „Knygų Kalėdų“ feisbuko nuotr. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Bibliografijos ir kraštotyros skyriaus vedėją Sigitą Astikienę. „Knygų Kalėdų“ feisbuko nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai susitiko su akcijos „Knygų Kalėdos“ organizatoriais, dalyviais ir partneriais. Kvietimo į susitikimą sulaukė ir Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Renginio metu pasidžiaugta jau aštuonerius metus trunkančiu bendru darbu, kuris sustiprino visos šalies bibliotekas, dar labiau priartino prie bendruomenės. Visiems, prisidėjusiems prie šios akcijos, prezidentūroje buvo įteiktos padėkos.

Bibliotekos rengė pačių reikalingiausių knygų sąrašus, kuriuos visi galėjo rasti svetainėje knygukaledos.lt. Kalėdinis laikotarpis pasižymėjo skaitymo skatinimo renginių gausa. Per visą akcijos laiką šalies bibliotekas papildė per 320 tūkst. naujų knygų.

Vlado Šlaito viešoji biblioteka bei jos kaimo padaliniai taip pat aktyviai dalyvauja kasmetinėje akcijoje. Bibliotekai jau ne pirmi metai knygų dovanoja leidyklos „Tyto alba“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Sofoklis“, „Svajonių knygos“, „VAGOS prekyba“ ir kitos. Aktyviai akcijoje dalyvavo ir ištikimi bibliotekos skaitytojai, kraštiečiai, bendruomenės.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems už dovanotus leidinius, gražų ir šiltą tarpusavio bendradarbiavimą, – džiaugėsi iš renginio prezidentūroje grįžusi Bibliografijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Sigita Astikienė. – Dovanotas knygas galima rasti ir skaityti viešojoje bei kaimo padalinių bibliotekose.“

Laičių kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė Vanda Vinckienė taip pat pasidžiaugė skaitytojų dosnumu. Ji pasakojo, kad minėtos akcijos šūkiui „Dovanokime laukiamiausių knygų šalies bibliotekoms“ paskatinus, Laičių bibliotekai padovanota 21 knyga.

Ne po vieną knygą padovanojo mokytojai Asta ir Rolandas Grencevičiai, Jolanta Zgirskienė, Virginija Grigaitė, kolegė Onutė Venclovienė, Laičių kaimo bendruomenės pirmininkė Ramunė Varnienė. Knygų padovanojo skaitytojai Vidas Budnikas, Gailutė Žitinienė, Vida Mugenienė – buvusi nuolatinė bibliotekos lankytoja, dėl sveikatos problemų nebegalinti skaityti.

„Ikimokyklinės grupės mokytoja Loreta Račickienė ne tik pati padovanojo knygą, bet ir paskatino vaikų tėvelius dalyvauti akcijoje. Tad patys mažiausi skaitytojai – Gabrielius Stankuzevičius, Markas ir Joris Budros, Smiltė ir Viltė Morkūnaitės – atnešė po keletą knygų“, – džiaugėsi bibliotekininkė, dėkodama visiems už dosnų gerumą. Anot jos, papildyti bibliotekos fondai bus labai vertingi suaugusiems ir mažiesiems skaitytojams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų