„Lietuva“ ir „Žalvarinis“ pristato unikalų projektą

Minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį savo pajėgas sujungė du veržlūs ir profesionalūs kolektyvai – atsinaujinęs valstybinis ansamblis „Lietuva“ ir gerai žinoma folkroko grupė „Žalvarinis“. Šiam koncertiniam sezonui sukurta programa „Švęskime laisvę“.

Naujoje bendroje 1,5 valandos trukmės programoje vyrauja pakili nuotaika. Čia supinti autentiški lietuvių liaudies dainų tekstai, tautinių šokių elementai ir liaudies instrumentų skambesys. Daugeliui pažįstamas tradicines spalvas paryškina šiuolaikinė muzika ir elektrinės gitaros.

„Mes – švenčianti Lietuva! Toks mūsų šio sezono šūkis, siejamas su nauja ansamblio strategija. Kviesdami į naujo sezono programas kviečiame švęsti mūsų visų laisvę, atkurtos Lietuvos šimtmetį, prisimenant istoriją ir liaudies dainas“, – sako ansamblio „Lietuva“ vadovė Edita Katauskienė.

Senųjų liaudies dainų tematika kuriamos muzikos, šokio ir dainų interpretacijos – tai seno ir naujo, modernaus ir veržlaus sąveika, kuriai gimti padėjo kompozitorius, gitaristas, grupės „Žalvarinis“ lyderis Robertas Semeniukas.

Jis atskleidė, kad idėja, virtusi unikalia nauja programa, gimė dar prieš 15 metų, kai „Žalvarinis“ ir „Lietuva“ po Joninių koncerto Nidoje drauge vyko į Vilnių. „Man taip patiko tuometinė „Lietuvos“ programa, kad tiesiog pakalbinau ansamblį sukurti ką nors drauge. Pagalvojau, kad iš tiesų būtų įdomu vienoje scenoje pamatyti veržlų ansamblį ir modernaus folkloro ir roko grupę. Idėja ilgai liko neįgyvendinta, tačiau geresnės progos jai gimti turbūt ir negalėjo būti – minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį mes suvienijome jėgas“, – pasakoja R. Semeniukas.

Sukurta ypatinga koncertų programa iš liaudies dainų, sutartinių su roko, kantri stiliaus muzikos interpretacijomis bei specialiai pastatyta nauja choreografija. Jos autorius – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės meno vadovas, Anželikos Cholinos trupės narys, šokėjas, choreografas ir aktorius Donatas Bakėjus.

Visi kviečiami džiaugtis Lietuvos valstybingumo atkūrimo jubiliejumi ir švęsti mūsų visų laisvę drauge su „Lietuva“ ir „Žalvariniu“.

Kūrybinė grupė: režisierius ir choreografas – Donatas Bakėjus, kompozitorius ir aranžuotojas – Robertas Semeniukas, kostiumų dailininkė – Daiva Samajauskaitė, solistė – Sigita Jonynaitė.

Bilietus galima įsigyti Ukmergės kultūros centro kasoje ir www.bilietai.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų