Spausdinti šį puslapį

Vadovu paskyrė dukters krikštatėvį

Generalinis prokuroras ukmergiškis Evaldas Pašilis paskyrė naujus kai kurių šalies prokuratūrų vadovus, tarp kurių – ir Ukmergėje anksčiau dirbęs vienas iš jo buvusių kolegų.

Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra ketvirtadienį paskelbė apie paskirtus Klaipėdos apygardos, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio apylinkių prokuratūrų vadovus. Informuojama, kad jau netrukus, balandžio 9 d., Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas užims Julius Gelumbauskas.

Savo tarnybą prokuratūroje jis pradėjo 2010 metais, tapęs Ukmergės rajono apylinkės prokuratūros prokuroru. Prieš daug metų, kai Ukmergės teisme E. Pašilis dar dirbo teisėju, J. Gelumbauskas buvo teisėjo padėjėju. 2017 metais jis tapo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiuoju prokuroru.

Kandidatai į atsilaisvinančias minėtų teritorinių prokuratūrų vyriausiųjų prokurorų pareigas buvo vertinami. Atrankos komisija J. Gelumbauską, teigiama, „išskyrė kaip aktyvų, įvairiapusės darbo patirties turintį prokurorą, nuolat gilinantį teisines žinias bei lengvai randantį bendrą kalbą su kolegomis“.

Tačiau žiniasklaidai užkliuvo jo ir E. Pašilio galimi asmeniniai ryšiai. Buvo paviešinta, jog J. Gelumbauskas yra E. Pašilio dukters krikštatėvis. Apie tai pirmasis paskelbė portalas 15min.lt. Esą šis kandidatas atrankos komisijoje surinko mažiausiai balų, tačiau E. Pašilis pasirinko būtent jį.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė portalui tvirtino, kad „ši maždaug 12 metų senumo istorija apie E. Pašilio ir J. Gelumbausko asmeninę draugystę nėra slepiama“. Jos teigimu, generalinis prokuroras geriausią kandidatą atsirenka pagal savo vidinį įsitikinimą.

Skirdamas Panevėžio apylinkės prokuratūros vadovą, E. Pašilis rinkosi iš trijų kandidatų.

Kilus dideliam susidomėjimui šia atranka, penktadienį buvo surengta spaudos konferencija, kurioje E. Pašilis sakė priėmęs geriausią sprendimą ir nesvarstoma jo keisti ar atšaukti. Jis tikino nemanantis, kad suklaidino komisijos narius, nepranešęs jiems aplinkybės, jog vienas iš kandidatų yra jo dukters krikštatėvis. Komisijos darbą, kurio metu buvo vertinamas kandidatų tinkamumas, ir savo sprendimą skirti J. Gelumbauską E. Pašilis vadina nesusijusiais etapais.

Jis tvirtino asmeninių ryšių su paskirtuoju prokuroru, nepaisant kadaise įvykusių krikštynų, pastaruoju metu nebepalaikantis.

Pats respublikinės žiniasklaidos po šių įvykių kalbintas J. Gelumbauskas sakė esąs be kaltės apkaltintas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)