Spausdinti šį puslapį

Už klestinčią krašto kultūrą – apdovanojimai

Ukmergė kartu su visu pasauliu pirmadienį tradiciškai paminėjo Kultūros dieną. Šventiniame renginyje už nuopelnus apdovanoti kultūros darbuotojai, o visų šventės dalyvių laukė staigmenos.

Iškilmės vyko prie Laisvės paminklo centre bei kraštotyros muziejuje. Kultūros dienos proga kasmet skiriamos trys nominacijos.

Geriausia 2018 metų rajono kultūros darbuotoja pripažinta Ukmergės kultūros centro Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė. Šis vardas suteikiamas už pasiekimus, reikšmingus darbus kultūros srityje, kultūros vertybių ugdymą.

Sėkmingiausio 2018-ųjų rajono kūrybinio projekto autore tapo Natalija Kovarskienė.

Ji ir kūrybinė grupė pagerbti už spektaklį „Lietuvą ir lietuvius mylėjau“. Ši nominacija suteikiama už dailės, muzikos, teatro, šokio, literatūros, kino ir kitose kūrybos srityse pasiektą išskirtinį rezultatą, sukurtą meno kūrinį.

Kiekvienais metais sėkmingiausiam kūrėjui įteikiama žymaus skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūrėlė „Sveikinu“. Šiemet ji – devintoji.

Pasveikinti ir kiti nominantai. Tai – Vlado Šlaito viešoji biblioteka už įgyvendintą projektą „Jaunųjų Ukmergės menininkų parodų ciklas „ECO PRINT“, Aušra Bartkutė-Deviatnikova už personalinių parodų ciklą, Vaidas Ramoška už skulptūrą „Lietuvai – 100 Liaušiai“ bei Želvos bendruomenės narės mokytojos Zita Kriaučiūnienė ir Rasa Povylienė už kūrybinį kraštotyros projektą „Dešimt turistinių maršrutų po Želvos kraštą“.

Kasmet apdovanojami ir rajono verslininkai, žymiai prisidėję remiant krašto kultūrą. Šiemet tai – žemės ūkio bendrovės „Egvila“ vadovas Valentinas Genys. 2018 metų kultūros mecenato nominacija jam suteikta už paramą, pagalbą kultūros įvykių vyksmui, kultūrinių idėjų įgyvendinimui.

Pasidžiaugta žmonėmis, kurie savo veikla, kūryba tampa Ukmergės kultūros ambasadoriais, kūrybiniais pasiekimais stiprina krašto bendruomenės kultūrinę tapatybę ir apie tai praneša visam pasauliui. Tad nominacija „Ukmergės kultūros ambasadorius“ apdovanotas kraštietis humanitarinių mokslų daktaras Darius Kučinskas. 1966 m. Ukmergėje gimęs muzikologas yra žinomas Lietuvos pianistas, Kauno technologijos universiteto profesorius.

Kultūros dieną iškelta Taikos vėliava – rubino spalvos žiedas, juosiantis tris raudonus skritulius baltame fone. Tai meno, mokslo ir religijos simbolis. Vėliava skelbia pasauliui apie būtinybę apginti ir išsaugoti genialių žmonių sukurtus meno, mokslo ir kitus kultūros paminklus, jų unikalumą.

Pasveikinus apdovanotuosius kultūros darbuotojai buvo pakviesti pasidairyti po muziejų, apžiūrėti naują ekspoziciją, dalyvauti šokolado edukacijoje, mieste pasiklausyti „dainuojančių“ balandžių.

Visos trys minėtos nominacijos buvo patvirtintos kovą vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje. Jų suteikimo nuostatai patvirtinti 2012 metais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)