Kandidatūrų į postus daugėja

Ukmergėje susidarė išskirtina politinė situacija, kai visos į rajono savivaldybės tarybą išrinktos komandos pareiškė norą dirbti valdančiojoje daugumoje.

Balandžio 16 d. vykusiame pirmajame naujai išrinktos tarybos posėdyje meras balsavimui nepateikė kandidatūrų į vadovaujamas administracijos direktoriaus ir vicemero pareigas. Po posėdžio buvo išplatintas mero kvietimas visoms į tarybą išrinktoms politinėms jėgoms teikti kandidatūras užimti šiuos postus.

Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyrius trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad į mero pavaduotojus siūlomas jų skyriaus pirmininkas Arūnas Dudėnas, į administracijos direktoriaus pareigas – dvi kandidatūros: buvusio Seimo nario Kazio Grybausko ir Andriaus Latvio, kuris UAB „Ukmergės keliai“ eina Ekonomikos skyriaus viršininko pareigas.

Į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas siūlomas praėjusios kadencijos tarybos narys Andrius Lyška.

Paklaustas, ar sulaukė ir daugiau kandidatūrų, rajono meras, Darbo partijos lyderis Rolandas Janickas sakė, kad į administracijos direktoriaus postą jų partija siūlo Salvijaus Stimburio kandidatūrą. Šiuo metu jis eina savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pareigas, į administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas – jauno politiko Simono Kalesnyko kandidatūrą.

Į vicemero postą nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų siūloma Agnė Balčiūnienė, nuo komiteto į administracijos direktoriaus pareigas – šio komiteto vedlys Darius Varnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – Dalė Steponavičienė.

Priminsime, kad praėjusią savaitę vykusiame rajono tarybos posėdyje rajono meras pranešė, kad Socialdemokratų ir Darbo partijos priėmė sprendimą jungtis į daugumos koaliciją. Joje – 10 narių.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos skyriaus pirmininkė Agnė Balčiūnienė informavo, kad jų partijos, visuomeninio komiteto „Tavo Ukmergė“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai – iš viso 15 narių – taip pat formuoja valdančiųjų daugumą. Į vicemero postą pasiūlyta A. Balčiūnienė, į administracijos direktoriaus – Darius Varnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja – Dalė Steponavičienė.

Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymu šias kandidatūras teikia meras. Tačiau R. Janickas pranešė jų neteiksiąs, esą daugumoje, o ne opozicijoje nori dirbti visos penkios išrinktos partijos, tad visų jų suformuotos frakcijos ir turi siūlyti asmenis į vadovaujančias pozicijas.

Meras žada kandidatūras tarybos balsavimui pateikti gegužės pradžioje, kai pretendentų tinkamumą eiti pareigas patvirtins iš STT gautos pažymos. Šiuo metu, pasak jo, tariamasi dėl programinių nuostatų, dėl vadovavimo komitetams.

„Visiems darbo užteks, kad tik būtų noro dirbti“, – įsitikinęs rajono vadovas.

Ukmergės rajono savivaldybės taryboje 25 vietas užima politikai iš penkių sąrašų. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija iškovojo 6, Darbo partija – 6, visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“ – 5, Lietuvos valstiečiai ir žalieji – 4, Lietuvos socialdemokratų partija – taip pat 4 mandatus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # Raudonasis maras 2019-04-27 09:52
Neduok dieve tokio socdemonų drym tymo Ukmergei. Raudonoji nelaimė. Visi didžiausi išlaikytiniai, bedarbiai ir niektauzos ima valdžią Ukmergėj. Raudonasis maras.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Bet 2019-04-28 09:04
Kur ziuri stt? Kaip praleidzia кгб? Istaymas yra draudziantis tokius priimt, rinkt, nes kenks.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų