Spausdinti šį puslapį

Šventės proga įteikti apdovanojimai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paminėta Valstybės diena. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paminėta Valstybės diena.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paminėta Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – diena.

Darbuotojus šventės proga pasveikino departamento direktoriaus pavaduotojas, atliekantis direktoriaus funkcijas, Mindaugas Kanapickas ir palinkėjo visiems būti vieningiems ir kartu įveikti visas kliūtis ir sunkumus. Iškilmingo minėjimo metu už  nepriekaištingą  ir  pavyzdingą   tarnybinių  pareigų  atlikimą buvo apdovanoti geriausi šalies ugniagesiai gelbėtojai.

Tarp jų – ir ukmergiškiai: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  budinčios pamainos skyrininkas Dalius Siličius, budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Mindaugas Kadelskas, budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas Rytis Mikalauskas. Šventės metu susirinkusieji daug naujo išgirdo apie karaliaus Mindaugo laikų Lietuvą. Juos į XIII amžių perkėlė departamento darbuotojas Mindaugas Valaitis, laisvu laiku dalyvaujantis gyvosios istorijos klubo „Leitgiris“ veikloje. Šis klubas studijuoja XI–XIII a. baltų genčių karybą, amatus, buitį ir gyvenseną.

M.Valaitis papasakojo apie anų laikų Lietuvą, parodė tų laikų amunicijos – iečių, skydų, kalavijų – ir net pademonstravo, kaip atrodydavo viduramžių kovos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)