Spausdinti šį puslapį

Į viešnagę pakvietė vaikus iš Ukrainos

Seserys karmelitės organizavo stovyklą Ukrainos vaikams, kurių tėvai žuvo ar nukentėjo kare. Seserys karmelitės organizavo stovyklą Ukrainos vaikams, kurių tėvai žuvo ar nukentėjo kare.

Ukmergės rajone neseniai viešėjo grupė likimo nuskriaustų vaikų iš Ukrainos. Juos pakvietė Pivonijos seniūnijoje Krikštėnų kaime įsikūrusi Aušros Vartų Marijos ir Šv. Teresėlės seserų karmeličių kongregacija.

Krikštėnuose seserys karmelitės organizavo stovyklą Ukrainos vaikams, kurių tėvai žuvo ar liko neįgalūs dėl karo Rytų Ukrainoje. Viešėjo 11 vaikų iš Kijevo, kurių amžius – nuo 10 iki 14 metų, ir trys jų mamos, karių žmonos.

„Stovykla „Atostogos su Dievu“ buvo katalikiška su kasdiene katecheze, – pasakojo sesuo Brigita Ambraziūnaitė, bendruomenės vyresnioji. – Ją vedė graikų apeigų katalikų kunigas ukrainietis iš Kaliningrado srities. Stovykla truko devynias dienas.“

Jos dalyviai įdomiai ir smagiai leido laiką. „Keliavome prie jūros, buvome Juodkrantėje, Nidoje, Trakuose, Anykščiuose. Taip pat padėjo vietos skautai ir vienuolyno draugai – savanoriai. Vaikams čia, Lietuvoje, viskas labai patiko, jie buvo laimingi. Ypač įsiminė kelionė prie jūros ir pati jūra“, – džiaugiasi sesuo Brigita.

Anot jos, prie šios stovyklos prisidėjo daug gerų žmonių iš Lietuvos. Vienuolyno ir vaikų vardu ji dėkinga Neringos savivaldybės merui Dariui Jasaičiui, kuris pavaišino vaikus pietumis „Senajame Kuršyje“ ir priėmė miesto savivaldybėje, pasakojo, kaip gyvena šio krašto žmonės, padovanojo vaikams albumų su Kuršių nerijos vaizdais.

Taip pat dėkoja „Šilo“ progimnazijos direktoriui L. Žukliui už paskolintą mokyklinį autobusiuką į Trakus, „Aljuvos“ kolektyvui už finansinę paramą organizuojant stovyklą.

Vilniaus vyresnieji skautai vyčiai organizavo žygį po Šešuolių girią. „8 jauni vyrai ne tik visą dieną kantriai vedžiojo vaikus, bet ir paruošė įvairiausių užduočių, tokių kaip tam tikrame plote surasti miškui nepriklausančius daiktus. Jie net paslėpė medyje televizorių!“ – šypsosi ji.

Dėkoja ir Klaipėdos jūrų muziejui, Trakų muziejui, padovanojusiems vaikams bilietus.

„Šis projektas yra gerumo žinia. Žinia, kad Lietuvoje yra kilnių žmonių, jų yra Ukmergėje. Be jų pagalbos mes nebūtume pajėgios suorganizuoti tokios turtingos stovyklos“, – teigė sesuo Brigita.

Pasauliečiai dažnai lanko šią Krikštėnuose esančią vienuoliją. Atvykusieji kviečiami kartu pasimelsti, klausosi paskaitų, padeda dirbti ir tvarkytis, dalyvauja agapėse. Vienuolyne laukiami visi norintieji.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)