Smetoninėse dalyvaus ir prezidentas

Rajone kasmet vykstančios Smetoninės ateinantį savaitgalį vėl kviečia linksmintis, šįkart – prezidento Antano Smetonos 145-ųjų gimimo metinių paminėjimo renginiuose.

Laukiama atvykstant naujojo šalies vadovo Gitano Nausėdos, į šventę kviesti ir kiti buvę šalies prezidentai.

Jau aišku, kad G. Nausėda planuoja dalyvauti tik paminklo, iškilsiančio A. Smetonos garbei, atidarymo iškilmėse. Laukiama atvykstant šalies prezidentūros atstovų, kurie apžiūrės renginio vietą.

Kvietimai į Smetonines taip pat buvo išsiųsti prezidentams Valdui Adamkui, Rolandui Paksui, Artūrui Paulauskui, kuris 2004 m. balandį, per apkaltą pašalinus prezidentą R. Paksą, laikinai ėjo prezidento pareigas. Atsakymą, ar dalyvaus, prašyta pateikti iki rugpjūčio 1 dienos, tačiau kol kas jokių žinių negauta.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė informavo, kad negalės dalyvauti.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas bei Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė praėjusią savaitę apsilankė liejykloje, kur juos pasitikę skulptūros autorius Antanas Žukauskas ir jos išliejimo darbų vadovas skulptorius Rolandas Šmitas parodė savo per kelis mėnesius atliktą kūrinį – 2,5 metro aukščio prezidento Antano Smetonos skulptūrą.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad rugpjūčio 10 dieną Užulėnio kaime priešais A. Smetonos mokyklą-muziejų iškilsianti bronzinė pirmojo Lietuvos Respublikos prezidento skulptūra iš Vilniaus rajone esančios liejyklos jau paruošta gabenimui. Krovinys šiomis dienomis pasieks Užulėnį ir išsyk bus pradėti montavimo darbai.

Užulėnyje į būsimo paminklo pamatus įkasta simbolinė kapsulė paminklo statybos pradžios darbams pažymėti. Į kapsulę buvo įdėtas laiškas ateities kartoms ir visų paminklo statybai lėšų paaukojusių žmonių bei įmonių ir organizacijų sąrašai, taip pat visiems jiems pagaminto specialaus „Dovanos ženklo Antanui Smetonai pagerbti“ pavyzdys.

1,5 metro ilgio, 1,3 metro pločio ir 0,5 metro aukščio pamatą paminklui iš beveik 2 tonų cemento pagamino individualios įmonės „Akmenora“ savininkas Alvydas Pučinskas kartu su jam talkinusiais sūnumis Donatu ir Ernestu. Vietą paminklui ruošia bendrovės „Ukmergės melioracija“ darbuotojai, vadovaujami darbų vykdytojo Stasio Žvirblio.

Paminklo A. Smetonai atidengimo iškilmės Užulėnyje – šeštadienį. Tądien Užugirio kaime, prezidento dvaro teritorijoje, vyks ir kiti Smetoninių renginiai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų